Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
22.33

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

3

Natisni članek

Anthony Randolph Slovenija Turčija kvalifikacije za svetovno prvenstvo Kitajska 2019

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 22.33

5 let, 7 mesecev

Po porazu Slovenije proti Turčiji s 77:86

Randolph se poslavlja od reprezentance, ta misli že usmerja proti letu 2021

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

3

Slovenija Turčija | Anthony Randolph je proti Turčiji pokazal izjemno predstavo, po tekmi pa dejal, da je bila to verjetno njegova zadnja tekma v slovenskem dresu. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Anthony Randolph je proti Turčiji pokazal izjemno predstavo, po tekmi pa dejal, da je bila to verjetno njegova zadnja tekma v slovenskem dresu.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pred natanko enim letom je slovenska košarkarska reprezentanca v Turčiji postala evropska prvakinja, tokrat pa je poraz proti takratni gostiteljici našo izbrano vrsto pahnil od svetovnega prvenstva na Kitajskem 2019. Po tekmi je postalo jasno, da je Američan Anthony Randolph, ki je pokazal odlično predstavo, najverjetneje odigral zadnjo tekmo v slovenskem dresu.

Čeprav je Slovenija aktualni evropski prvak, pa v drugem krogu drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo ni imela vloge favorita. Naša izbrana vrsta je bila daleč od zasedbe, ki je lani blestela sredi Carigrada. V ponedeljkovi ekipi so tako manjkali takratni kapetan Goran Dragić, Luka Dončić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Žiga Dimec in Aleksej Nikolić.

Anthony Randolph
Sportal Randolph: Slovenija, hvala za vse in srečno!

Tudi navijačev je bilo več v Carigradu kot v ponedeljek v Stožicah. Zgornji ring je bil celo zaprt. Vse to je posledica slabših rezultatov v kvalifikacijah, v katerih selektor Rado Trifunović ne more računati na večino najboljših mož, znano pa je, da navijači v večjem številu prihajajo na tekme v večini takrat, ko vlada evforija. Slovenija se je sicer uvrstila v drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, vendar so bile njene možnosti za odhod na Kitajsko že ob vstopu v nadaljevalno fazo minimalne. Po porazu proti Turčiji so te postale skoraj nične.

"Verjetno je to moja zadnja tekma. Zahvala navijačem."

Slovenski navijači so stali ob strani košarkarjem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovenski navijači so stali ob strani košarkarjem. Foto: Žiga Zupan/Sportida Obramba je bila tokrat preveč luknjičasta, kar so gostje znali s pridom izkoriščati. Dosegli so kar 13 trojk, pri večini metov pa so bili povsem odprti. V domači zasedbi je bil najbolj agilen naturalizirani Anthony Randolph. Zlasti v tretji četrtini je sam držal niti v slovenskih vrstah, vendar so bile napake v obrambi prepogoste. Američan v dresu slovenske izbrane vrste je dosegel 24 točk, očitno pa je bil to njegov labodji spev v slovenskem dresu.

"Verjetno je to moja zadnja tekma. Zahvalil bi se navijačem, da so me sprejeli odprtih rok," je po prihodu iz slačilnice dejal Američan.

Obramba ni bila prava, prosti meti katastrofalni

Gašper Vidmar se je boril, roka pa mu je drhtela pri prostih metih. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gašper Vidmar se je boril, roka pa mu je drhtela pri prostih metih. Foto: Žiga Zupan/Sportida Videti je bilo, da bi lahko tekma trajala v nedogled, saj so bili naši košarkarji večkrat tik pred tem, da bi ujeli priključek, vendar so gostje vedno primerno odgovorili. Nazadnje je bilo pri 71:76, ko je Matic Rebec zgrešil oba prosta meta, Turki pa so hitro pobegnili na 80:71. Na sploh so bili slovenski košarkarji nerazpoloženi pri izvajanju prostih metov - vsega 56-odstotno (19/34). Kapetan Gašper Vidmar jih je metal 2/10.

Čeprav v teoriji še obstaja minimalna možnost, da bi Slovenija lahko prišla na svetovno prvenstvo, ni realno pričakovati, da se bo to zgodilo. Prav zato so v slovenski reprezentanci že začeli gledati proti evropskemu prvenstvu 2021, kar pomeni, da bodo v prihodnje v ospredje bolj potiskali mlajše košarkarje.

Slovenija : Turčija 77:86 (20:22, 38:41, 59:67)

 

Dvorana Stožice, 6.000 gledalcev, sodniki: Mazzoni (Italija), Cmikiewicz (Poljska), Horozov (Bolgarija).
Slovenija: Randolph 24 (9:11), Rebec 5 (2:4), Rupnik 1 (1:2), Murić 2, Mesiček 14 (3:4), Lapornik 10 (2:3), Vidmar 8 (2:10), Čančar 10, Čebašek 3.
Turčija: Wilbekin 22 (2:2), Osman 19, Ilyasova 14 (6:11), Erden 2, Mahmutoglu 3, Korkmaz 2, Koksal 24 (5:6).
Prosti meti: Slovenija 19:34, Turčija 13:22.
Met za dve točki: Slovenija 17:31, Turčija 17:44.
Met za tri točke: Slovenija 8:27 (Lapornik 2, Čančar 2, Čebašek, Mesiček, Rebec, Randolph), Turčija 13:26 (Wilbekin 6, Osman 3, Korkmaz 3, Mahmutoglu).
Skoki: Slovenija 48 (34 + 14), Turčija 39 (27 + 12).
Osebne napake: Slovenija 25, Turčija 28.
Pet osebnih: Erden (33.).

STA

Preberite še:

Slovenija, Turčija
Sportal Žalostna obletnica evropskega naslova, Slovenci prvič po 16 letih ostali brez SP

 

Ne spreglejte