Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2014,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

končnica

Nedelja, 20. 4. 2014, 21.47

8 let

Prvaki na krilih Jamesa brez težav prek Charlotta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ligi NBA so odigrane vse prve tekme prvega kroga končnice. Med zadnjimi so se do uvodne zmage prebili prvaki iz Miamija, ki so po zaslugi LeBrona Jamesa in Dwyana Wada premagali Charlotte z 99:88.

LeBron James in Dwyane Wade sta skupaj dosegla 50 točk oziroma več kot polovico vseh košev Miamija. James je zadel štiri od skupno enajstih trojk Miamija, ki naskakuje tretji zaporedni naslov v ligi, kar je nazadnje uspelo Los Angeles Lakers od 2000 do 2002. Wade je dodal 23 točk.

Z zmago je Miami prekinil niz treh porazov ob koncu rednega dela, ki so bili posledica odločitve trenerja Erica Spooelstre, da odpočije Jamesa in Chrisa Bosha. "Imel sem občutek, kot da dva tedna nisem imel žoge v rokah. A bil je le en teden," je dejal James, ki je iz igre metal 18:32.

Medtem ko je končnica za Miami domače področje, se je Washington vanjo prebil šele prvič po letu 2008. Na krilih Neneja, ki je dosegel 24 točk in bil nerešljiva uganka za enega najboljših obrambnih igralce lige Joakima Noaha, je v Chicagu slavil s 102:93. Neneju sta bila v veliko pomoč Trevor Ariza, ki je zbral 18 točk, in John Wall s šestnajstimi. Washington je zadnjo četrtino dobil s 30:18.

Nepričakovane težave so imeli tudi igralci San Antonia, najboljše moštvo v rednem delu (62-20). Šele v zadnjih minutah so strli odpor Dallasa in zmagali z 90:85. Ključna igralca sta bila Tony Parker (21 točk, 4 skoke, 6 podaj) in Tim Duncan (27 točk, 7 skokov), ki sta bila natančna predvsem v sklepnih minutah, ko so Spurs naredili delni izid 15:2.

Najbolj izenačena je bila tekma med Houstonom in Portlandom. Končala se je šele po podaljšku, slavili pa so gostje, ki so imeli v svojih vrstah izredno razpoloženega LaMarcusa Aldridga, ki je dosegel 46 točk, kar je klubski rekord v končnicah. Ob njem je 31 točk zbral še Damian Lillard, vključno s prostima metoma v zaključku podaljška, ki sta odločila zmagovalca.

Ne spreglejte