Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
5. 8. 2015,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boban Marjanović San Antonio Spurs Srbija

Sreda, 5. 8. 2015, 18.37

8 let

Primer Marjanović: Đorđeviću je bilo takoj jasno, da ga je izgubil

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po odločitvi San Antonio Spurs, da Bobanu Marjanoviću prepove nastop na EP so se pri Srbijo burno odzvali. Igralčev zastopnik napovedal vojno ligi NBA, medtem ko se je selektor že sprijaznil.

Boban Marjanović bi bil pri Srbih eno od glavnih orožij. Za seboj ima odlično sezono, v kateri je s Crveno zvezdo osvojil kar tri lovorike – ligo ABA, srbsko prvenstvo in srbski pokal – ob tem pa je nagrada prišla še v obliki podpisa pogodbe z lanskimi prvaki lige NBA San Antonio Spurs.

In ravno tu je nastopila glavna težava, zaradi katere bo 223 centimetrov visok center skoraj zagotovo izpustil septembrsko evropsko prvenstvo.

Izjava pomočnika trenerja pri Crveni zvezdi Veliborja Raodovića, da je Marjanović finalno serijo srbskega prvenstva odigral z zlomljenim stopalom, je sprožila znamenje pri Ostrogah. Klub je svojo novo pridobitev pod košem poklical na nove preglede, po katerih so mu prepovedali nastop na evropskem prvenstvu.

Raznatović napovedal vojno

Odločitev je zelo razburila srbski tabor. Predsednik zveze Dragan Đilas je San Antoniu poslal pismo, medtem ko je Marjanovićev zastopnik Miško Raznatović ligi NBA in Ostrogam napovedal vojno.

"Nihče si ne želi, da Marjanović ne bi zaigral na evropskem prvenstvu. Ne strinjam se z mnenjem San Antonia. Govori se o absurdu. Poskušamo dokazati, da je rentgenska slika noge enaka kot pred dvema letoma, da to ni posledica poškodbe, temveč prirojene strukture stopala človeka z 223 centimetri," je na družabnem omrežju Twitter zapisal igralčev zastopnik.

Po mnenju Srbov je 26-letnemu Marjanoviću le nekoliko zateklo stopalo in ne gre za zlom, medtem ko so pri San Antoniu srbskemu centru predpisali enomesečno mirovanje.

Selektorju Saši Đorđeviću je bilo hitro po ponovnem klicu San Antonia jasno, da Marjarnovića hitro po pozivu San Antonia, da se mora Marjanović vrniti na dodatne preglede, postalo jasno, da bo verjetno ostal brez prvega centra in zelo pomembnega aduta.

San Antonio Spurs bodo imeli v novi sezoni odlično centrsko zasedbo. Ob Marjanoviću so iz Portlanda pripeljali LaMarcusa Aldridega, Davida Westa, tu pa je še staroselec Tim Duncan.

Ne spreglejte