Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 5. 2016,
10.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Tajfun Dejan Mihevc četrtfinale Aleš Pipan Zlatorog KZS

Sreda, 18. 5. 2016, 10.39

6 let, 7 mesecev

Pri Olimpiji na gostovanju nasedli na provokacije, doma niso

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Pritisk, ki so ga čutili košarkarji Uniona Olimpije, je bil na odločilni četrtfinalni tekmi proti Tajfunu velik, glavni trener Gašper Potočnik pa je vesel, da jim je uspelo. Izpostavil je zavzetost svojih igralcev na treningih.

Union Olimpija je v četrtfinalu državnega prvenstva z 2:1 premagala Tajfun, ki se je tako poslovil od naslova državnega prvaka. Ljubljanski košarkarji so imeli praktično celotno tekmo pobudo, vendar se žilavi gostje niso želeli kar tako predati. Na koncu je Olimpija napredovala z zmago s 73:63.

 

A je bilo breme težko, kar so na svojih ramenih čutili košarkarji v zeleno-belih dresih, poudarja trener Olimpije Gašper Potočnik: "V Olimpiji se vedno čuti pritisk. Če tekma odloča o vstopu v polfinale ter o tem, da končaš sezono, je pritisk še večji. Izpostavil bi igralce, ker jim ni lahko. Nihče jim ne nameni niti ene dobre besede, čeprav vsak dan delajo več kot kdorkoli v Sloveniji. O tem sem prepričan. Vsi bodo rekli, da imamo najboljšo zasedbo in bi morali bolje igrati. Mislim, da je imela Olimpija že bistveno boljše zasedbe, a kljub temu ni uspela uresničiti zadanega cilja. Fantje so prvo oviro preskočili in verjamem, da bomo v prihodnje neugodni."

 

Zato pa se je zgodba v Stožicah končala za Tajfun, ki je izpadel v regionalni ligi ABA, v kateri je premierno nastopil, nastopanje v Evropi je prav tako hitro končal, osvojil pa je superpokal.

 

"Čestitke Olimpiji za zmago. Če se ozrem, je za našo ekipo sezona, polna vzponov in padcev. Po zgodovinskem uspehu smo osvojili še superpokal. Posebej sem ponosen na fante, ker so po kar nekaj porazih pokazali pravi značaj, ter končnico lige za prvaka ter v četrtfinalu znova igrali svojo igro. Žal smo bili na prvi stopnici končnice za las prekratki, a tako je v športu," je razlagal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

 

"V Šentjurju smo nasedli na provokacije, v Stožicah je bilo tako, kot je treba"

 

Na drugi tekmi so bili njegovi košarkarji dominantni in brez težav odpravili ljubljansko zasedbo, ki pa se je pobrala nato v Stožicah, ko je bilo najbolj potrebno. "Na vse tri tekme smo se pripravljali enako. V Šentjurju smo igrali preslabo. Nasedli smo na provokacije. Nismo dobro odreagirali na polno dvorano. V Stožicah je bilo tako, kot je treba," pravi Potočnik, ki ni želel odgovoriti na vprašanje, ali so se pri Olimpiji kaj bali te tekme.

 

Izkušeni Sava Lešić je bil s 16 točkami najboljši strelec ob napredovanju Olimpije. | Foto: Izkušeni Sava Lešić je bil s 16 točkami najboljši strelec ob napredovanju Olimpije.

 

Na odločilni tekmi se košarkarji Olimpije niso počutili prav nič domače, saj so imeli večjo podporo s tribun gostje, zato Potočnik upa, da bo v nadaljevanju končnice v dvorano prišlo spodbujat igralce več privržencev: "Vedno bi si želel več navijačev. Šentjur jih je imel toliko kot mi, čeprav so se tudi naši oglasili v zaključku tekme in nas dvignili. Upam, da jih bo v prihodnje več na naših tekmah."

 

Zakaj ne igrata Blaž Mesiček in Vasilije Vučetić?
 

"Vučetić je zdrav in bi lahko pomagal, vendar to ne pomeni, da na naslednjih tekmah ne bo igral. Na treningih mora delati trdo in si izboriti minutažo. Je pa res, da v takšnih tekmah bolj zaupam izkušenim igralcem. Mesiček še vedno ne more trenirati, saj ima težave s hrbtom. Ojačati mora mišice, ki nosijo celotno telo. Ko bo to narejeno, verjamem, da bo pripravljen na igro."


 

Aleš Pipan bo nabrušen, a bodo tudi pri Olimpiji, ki bodo želeli Laščanom vrniti udarec

 

Pred Olimpijo zdaj stoji naslednja ovira, ki sliši na ime Zlatorog, na čelu katerega je Aleš Pipan. Nekdanji trener Zmajev bo imel dodaten motiv, da izloči tekmeca z druge strani Trojan, kar mu je že uspelo v pokalnem tekmovanju, v katerem je bil s svojimi igralci boljši v četrtfinalu. Olimpijo je preskočil tudi na domačih tleh v ligi za prvaka, medtem ko je drugo tekmo za skoraj 30 točk dobila Potočnikova četa.

 

Pred košarkarji Olimpije je nekajdnevni počitek, v soboto pa bodo začeli polfinale proti Zlatorogu, ki jo je v tej sezoni Ljubljančanom že zagodel. | Foto: Pred košarkarji Olimpije je nekajdnevni počitek, v soboto pa bodo začeli polfinale proti Zlatorogu, ki jo je v tej sezoni Ljubljančanom že zagodel.

 

"Čakajo nas težke tekme. Zlatorog je neugodna in kakovostna ekipa. Z njim smo imeli precej dvobojev v tej sezoni. Karkoli napovedati je nemogoče, ker lahko v prvenstvu vsak premaga vsakogar. Morda je Zlatorog celo še boljša ekipa od Tajfuna," se je prvi mož stroke pri Olimpiji ozrl proti polfinalu, ki se začne v soboto.

Ne spreglejte