Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 1. 2018,
20.18

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 26. 1. 2018, 20.18

6 let, 2 meseca

"Preveč je vsega, a Luka Dončić se s tem odlično spopada"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Fabien Causeur | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarji Real Madrida so v tej sezoni kljub vsem poškodbam na parketu odlično razpoloženi. V zadnjem krogu Evrolige so premagali Anadolu Efes. Fabien Causeru, Francoz v vrstah kraljevega kluba, je v blogu za uradno stran Evrolige spregovoril tudi o mladem Luki Dončiću - o tem, kako se spopada s slavo, kako telefone večkrat zamenjajo za karte …

Real Madrid je v zadnjem obdobju spet vroč. Če jih ne bi v petek porazila Unicaja iz Malage, bi imel po včerajšnji zmagi nad Anadolu Efesom že devet zaporednih zmag. Real je s 13 zmagami in sedmimi porazi na četrtem mestu v tem elitnem klubskem tekmovanju, v španskem prvenstvu pa je brez konkurence. Po 17 tekmah je bil premagan le enkrat.

Kraljevi klub ima v svojih vrstah tudi Francoza Fabiena Causerja, ki je v blogu za uradno stran Evrolige spregovoril tudi o tem, kaj fantje počnejo, ko so na poti.

"Odvisno je, kaj dobiš, ampak Luka je res dober"

"Lahko bi rekel, da je Luka najboljši v ekipi ali pa morda najsrečnejši. Veliko je odvisno, kakšne karte dobiš, ampak Luka je res dober." | Foto: Sportida "Lahko bi rekel, da je Luka najboljši v ekipi ali pa morda najsrečnejši. Veliko je odvisno, kakšne karte dobiš, ampak Luka je res dober." Foto: Sportida "V zadnjih mesecih smo telefone večkrat zamenjali za karte. Prav zabavno je in čas gre hitro mimo. Veliko igramo karte Ena, ker Luka (Luka Dončić, op. a.) pravi, da imajo v Sloveniji boljšo različico. Imenuje se Ups. Podobno je kot Ena, ampak namesto štirih vsak dobi pet kart. Še bolj zvito je kot Ena in pri tem se zelo zabavamo. Na vsakem potovanju igramo to igro. Lahko bi rekel, da je Luka najboljši v ekipi ali pa morda najsrečnejši. Veliko je odvisno, kakšne karte dobiš, ampak Luka je res dober. Ker igramo z njim in Dinom Radončićem, je veliko zbadanja, a vse v znak dobre volje. Le Felipe Reyes nikdar ne igra kart. On je odvisen od televizijskih nadaljevank," je nazorno povedal Causeur.

"Mislim, da prisotnost nogometnih zvezdnikov, kot je Ronaldo, pomaga. Radi ga imajo in mu dajejo nasvete."

Luka Dončić se s slavo dobro spopada, poudarja Francoz Fabien Causeur.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Luka Dončić se s slavo dobro spopada, poudarja Francoz Fabien Causeur. Foto: Guliverimage/Getty Images Dotaknil se je tudi iger mladega slovenskega reprezentanta in slave, s katero se pri teh letih po njegovem mnenju odlično spopada. Poudarja, da skušajo do njega priti na raznorazne načine: "Moram povedati, da se Luka zelo dobro ubada s slavo. Včasih je noro. Prav zadnjič je nekdo klical v naš hotel in želel govoriti z Luko. Receptorka je mislila, da je Lukov prijatelj, ampak je novinar iskal intervju z njim. Veliko ljudi se želi z njim fotografirati, ampak to je običajno, ker je trenutno ena od največjih zvezd Evrolige. Vsi so govorili o njem, ko je bil še zelo mlad. Preveč je vsega, a Luka se s tem odlično spopada. Vedno se podpiše na drese, se fotografira z navijači, ampak včasih mora iti. Razumete? Kar zadeva to, je zelo zrel. Mislim, da prisotnost nogometnih zvezdnikov, kot je Ronaldo, pomaga. Radi ga imajo in mu dajejo nasvete. Luka jih prav tako vidi na televiziji, kako se obnašajo. To je Real Madrid. Prisotnost medijev okoli ekipe je ogromna, ampak Luka dobro opravlja to nalogo."

Ne spreglejte