Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
12. 9. 2015,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klemen Prepelič Alen Omić Slovenija Latvija poraz

Sobota, 12. 9. 2015, 18.39

8 let

Prepelič: Zakaj smo izgubili tekmo, ni težko vprašanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič se je po porazu z Latvijo v osmini finala EuroBasketa spraševal, zakaj so tekmo začeli tako medlo. Opozoril je na premehak začetek.

Žalost je preplavila slovenske košarkarske reprezentante kakor tudi njihove navijače, potem ko je Slovenija v osmini finala evropskega prvenstva izpadla proti Latviji.

Igralci ekipe zadnje so bili v soboto opoldne bolj pripravljeni in zagreti za spopad v Lillu. Z agresivno igro so nemudoma našli ritem in se ga držali, medtem ko ga izbranci Jureta Zdovca niso. Večji del so Latvijce lovili, a neuspešno. S porazom s 66:73 so tako sklenili zgodbo na letošnjem EuroBasketu.

Razočarani smo kakor tudi vsa Slovenija.

"Zakaj smo izgubili tekmo, to ni težko vprašanje. V tekmo smo šli premehko. V prvih minutah nismo naredili nobenega pravega prekrška. V napadu je bilo preveč individualnih vložkov. Mučili smo se. V drugem polčasu smo v obrambi igrali precej korektno, v napadu pa ni šlo. Nismo iskali razpoloženih košarkarjev. Ni jih bilo. Zakaj ne, je drugo vprašanje. Prednosti, ki smo jo imeli pred tekmo, nismo dobro unovčili, zato smo izgubili. Razočarani smo, kakor je tudi vsa Slovenija. Ni prvič in ne zadnjič," je Klemen Prepelič pogledal proti dvoboju z Latvijci.

Z velikim prijateljem Alenom Omićem sta imela v mislih, da bosta skupaj v reprezentančnem okolju preživela še konec prihodnjega tedna, zdaj pa se bo njuna pot razšla, saj bo moral Omić verjetno kmalu k novemu delodajalcu Gran Canarii, Prle pa si bo moral klub za prihodnjo sezono še poiskati oziroma ga uradno potrditi.

"Sam ne vem, zakaj nismo bili pravi. Na začetku smo začeli premehko. Žal mi je, da se je zgodilo tako. Naš cilj je bil na tem prvenstvu drugačen. Ne morem govoriti, ker mi je težko in se slabo počutim," pa je po porazu v osmini finala misli strnil Omić.

Ne spreglejte