Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
27. 10. 2012,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Prepelič Union Olimpija Panathinaikos Evroliga

Sobota, 27. 10. 2012, 8.27

8 let

Prepelič: V napadu smo bili brez prave energije

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Olimpije so še drugič zapored Stožice zapustili sklonjenih glav. Klemen Prepelič razloge za skupno tretji zaporedni poraz vidi v slabi igri tako v obrambi kot tudi v napadu.

Ljubljančani so, če upoštevamo še ligo ABA, izgubili tretjič zapored pred domačimi gledalci. "Nismo se držali načrta iz slačilnice. Panathinaikos je izkoriščal višinsko in fizično premoč na krilnem položaju, predvsem Maciulis, za katerega nismo našli odgovora," je dejal Klemen Prepelič, ki je tekmo končal pri 11 točkah. Igra ni delovala na obeh straneh igrišča. V napadu niso prihajali do lahkih košev, medtem ko so Grki hitro našli pot do koša in v prvem polčasu Ljubljančanom nasuli kar 50 točk. "V obrambi smo odigrali zelo slabo. Nismo si pomagali in ni bilo prave rotacije. Tudi napad je bil katastrofalen, brez prave energije in brez pravih odločitev," je razloge za verjetno najslabšo predstavo v letošnji sezoni iskal 20-letnik.

Glavna igralca so odrezali, a …

Pred tekmo je bilo jasno, da bo potrebno za uspeh nad Panathinakosom zaustaviti motor njihove ekipe Dimitrisa Diamatidisa in robustnega Sofoklisa Schortsanitisa, ki je imel po prvih dveh krogih evrolige povprečje kar 21 točk na tekmo. " Kljub temu, da smo odrezali njihova prva dva igralca od igre, so še vedno tako kvalitetni, da nismo imeli možnosti. Seveda smo se največ pripravljali na njiju, zato se je odpiralo nekaj več prostora za druge igralce, ki so imeli svoj dan," je povedal o načrtu pred tekmo, ki se je hitro po začetku razblinil. Če svojega dne nista imela Diamatidis, ki sicer res ni zadeval, vendar je dajal občutek, da igra s pol moči in Schorstanitis, pa sta odlično igro pokazala Jonas Maciulis in presenečenje za Ljubljančane Charis Giannopoulos. Skupaj sta zadela kar šest trojk, predvsem močni Litovec pa je zmajem sive lase povzročal tudi v igri pod košem, kjer ga ljubljanski igralci nikakor niso mogli zaustavit.

Ne spreglejte