Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
16. 12. 2015,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gašper Potočnik Union Olimpija Mitja Nikolić Eurocup

Sreda, 16. 12. 2015, 14.32

8 let

Potočniku se zdi, da včasih sam bolj verjame v igralce, kot oni sami

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ob 20. uri bo Olimpija začela odločilno tekmo za napredovanje med najboljših 32 moštev Eurocupa. Gašper Potočnik si želi, da bi bili njegovi košarkarji samozavestnejši. V odhod Američana ne verjame.

Zmaji bodo na zadnji tekmi sami odločali o svoji usodi, saj bi si z morebitno zmago nad Oldenburgom še tretjič zapored priborili uvrstitev med najboljših 32 moštev Eurocupa, ob porazu pa bi morali pogledovati tudi proti tekmi med Bonnom in Nanterrom, ki se bo začela 19.30.

Želel bi si več sodelovanje s psihologom, a …

V ljubljanskem moštvu sta le dva košarkarja prestopila mejo 30 let, devet pa jih je starih 25 let ali manj. Na parketu trener Gašper Potočnik velikokrat ne vidi tistega, kar si želi.

"V klubu imamo psihologa. Dejstvo je, da ob vseh tekmah in potovanjih, ki jih imamo, zmanjka časa, glede na to, da so fantje že tako po pet, šest ur v dvorani in je težko najti še dodatno uro," o sodelovanju s psihologom pravi ljubljanski trener, vendar si želi, da bi bili igralci samozavestnejši.

"Ni idealno. Bilo bi dobro, če bi imeli več časa za posvečanje temu. Glede na to, da so profesionalci, morajo biti samozavestni in razčistiti stvari v glavi. Ne nazadnje tudi o tem veliko govorimo v garderobi. Včasih deluje, kot da jaz bolj verjamem v njih kot oni sami," o svojih varovancih pravi Potočnik.

Dva organizatorja igre naenkrat in hitrejša igra

Ob ponovnih težavah s poškodbami, ki Olimpijo spremljajo že vso sezono, tokrat v Nemčijo nista potovala branilca Blaž Mesiček in Miha Lapornik, zato bodo morali nekoliko spremeniti igro.

"Poskušali bomo uporabiti nekatere druge stvari v igri. Mogoče več pick'n'rolla, hitrejše igre. Igrati bomo morali tudi z dvema organizatorjema igre naenkrat, kar smo nekajkrat že solidno opravili na terenu," meni, da bodo pokrpali luknje na zunanjih položajih.

Mora me prepričati

Na zadnji tekmi v ligi ABA proti MZT je bil v moštvu tudi povratnik Mitja Nikolić, ki je poleti z reprezentanco prvič nastopil na velikem tekmovanju, vendar mu Potočnik v Skopju ni namenil priložnosti za igro.

"Razlog je v tem, da je bil poškodovan in da me mora prepričati, da mu dam priložnost," je bil kratek ljubljanski strateg.

Nič novega o Wrightu

Pred časom se je v zvezi z Olimpijo omenjalo tudi odhod Američana Zacka Wrighta, za katerega so se zanimali pri Avellinu, vendar se Ljubljančani po pogovoru z igralcem niso odločili za prodajo, je pa direktor kluba Matevž Zupančič pustil odprta vrata ob morebitnem (pre)zgodnjem izpadu iz Evrope (kar bi se lahko zgodilo danes zvečer).

"Kolikor je meni znano, ni nič novega. Wright se je takrat odločil ostati. Če bi takrat izrazil željo za odhod, mislim, da bi se to tudi zgodilo, kar bi ga ne nazadnje razumel. Rekel je, da je tu zadovoljen, in s tem sem to stvar končal. Seveda pa je mogoče, da se stvari spremenijo," Potočnik verjame, da bo Američan, ki je ob kapetanu Saši Zagorcu najstarejši košarkar, še naprej poveljeval zmajem.

Ne spreglejte