Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
11.42

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Miha Lapornik liga ABA Crvena zvezda

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 11.42

8 let, 4 mesece

Potočnik po veliki zmagi zaukazal: hitro moramo pozabiti to tekmo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je v 6. krogu lige ABA dosegla veliko zmago v gosteh pri Crveni zvezdi. Trener Gašper Potočnik je zadovoljen, da so njegove ideje košarkarji prenesli na igrišče, vendar jutri je že nov dan.

Pred nedeljsko tekmo je imela Olimpija, vsaj na papirju, verjetno najtežje gostovanje v sezoni. V Beogradu je igrala proti aktualnemu prvaku lige ABA Crveni zvezdi, ki je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih izgubila le enkrat, v nedeljo pa so nekaj pred 19. uro drugič v sezoni položili orožje.

Olimpija je v Pionirju slavila s 77:73 in se veselila svoje četrte zmage v ligi ABA in skupno že četrte zaporedne, če upoštevamo še Eurocup.

"Čestitke mojim igralcem za prikazano. Mislim, da so dali svoj maksimum. Odigrali so tako, kot smo se dogovorili, predvsem strpno. Praktično celotno srečanje smo nadzorovali igro Crvene Zvezde, kar vsekakor ni lahko, še posebej v njihovi domači dvorani. Prenesli smo svoje ideje na parket in ker so vsi verjeli v to, so bili nagrajeni z zmago. Zmaga je nagrada za vse dozdajšnje delo," je bil po tekmi zadovoljen ljubljanski trener Gašper Potočnik.

Hitro je treba pozabiti to tekmo

Njegovi varovanci so celotno tekmo tesno dihali za ovratnik prvakom in nikoli niso dovolili, da bi jim Beograjčani ušli. V zadnji četrtini so stopili še majhen zaostanek in ga pretvorili v vodstvo, nato pa v odličnih minutah na krilih Američana Zacka Wrighta in z mirno roko mladega Blaža Mesička dosegli veliko zmago.

"Jutri je že nov dan, hitro moramo pozabiti to tekmo in se osredotočiti na naslednjo," Potočnik ne želi, da bi njegovo mlado moštvo zdaj hodilo po oblakih.

Ob prej omenjenih Wrightu in Mesičku je bil v vrstah zmajev eden od junakov tudi prvi strelec tekme Miha Lapornik. Njegova desnica je bila uspešna ob vseh petih metih za tri točke, skupaj pa je v 24 minutah igre dosegel kar 22 točk, ravno za svoj 22. rojstni dan.

Ne spreglejte