Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
29. 8. 2014,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Goran Dragić Goran Dragić Klemen Prepelič

Petek, 29. 8. 2014, 10.58

8 let

Podvig Maribora je odmeval tudi v slovenski košarkarski reprezentanci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z uvrstitvijo v ligo prvakov so nogometaši Maribora razveselili slovensko javnost. Njihovega uspeha so se veselili tudi v košarkarski reprezentanci, ki lahko iz mariborske zgodbe potegne dobre stvari.

Torkova zmaga proti škotskemu Celticu, gol kapetana Tavaresa ter uvrstitev v ligo prvakov so odmevali tudi na Gran Canarii, kjer se slovenska košarkarska reprezentanca pripravlja na svetovno prvenstvo.

V času mariborske tekme so imeli izbranci Jureta Zdovca pripravljalni obračun z ZDA, zato si dvoboja niso mogli ogledati v živo, so pa takoj po tekmi izvedeli, kakšen podvig je uspel Mariboru. "Ne samo jaz, celotna reprezentanca je zelo vesela, da se je Maribor uvrstil v najelitnejše tekmovanje. Škoda, da v skupini ni Real Madrida," je dejal Klemen Prepelič, ki mu je od košarkarjev Maribor najbližje, saj se je rodil v tem mestu, sicer pa je živel v Slovenski Bistrici.

"Mi smo veseli zanje in oni za nas"

Uspeh štajerskega kluba, ki je v primerjavi z evropskimi velikani pravi palček, bi lahko dal dodaten zagon tudi slovenskim košarkarjem pred začetkom svetovnega prvenstva: "Med športniki obstaja dodatna spodbuda, da potem tudi preostali stremimo k boljšim rezultatom. Tako kot smo mi veseli zanje, so tudi oni za nas. Smo mala država in nimamo tolikšnih možnosti, kot jih imajo večje nacije."

V otroštvu je za odličnega nogometaša veljal Goran Dragić, ki je bil celo razpet med nogometom in košarko, a se je na koncu odločil za zadnjo in naredil izjemno kariero. Tudi sam je z navdušenjem pospremil mariborski uspeh: "Nisem gledal tekme, videl sem pa gol in zmago Maribora. Vesel sem, da jim je to uspelo."

"Maribor je bil že dve leti blizu temu uspehu in si ga je zaslužil"

Slovenska reprezentanca bi lahko našla vzporednice z mariborsko zgodbo: majhen klub – veliko tekmovanje, majhna reprezentanca – veliko tekmovanje. "Oni so dobili dosti, mi pa nič," je v smehu dejal Gogi – ob tem je mislil na denarni izkupiček, ki ga Uefa da klubom – in nato nadaljeval: "To je velik uspeh za slovenski nogomet. Mariborčani so si zdaj napolnili blagajno, da bodo lažje preživeli prihodnjih nekaj let. Maribor je bil že dve leti blizu temu uspehu in si ga je zaslužil. Dobil je tudi lepo skupino."

Maribor bo v skupinskem delu lige prvakov igral proti Chelseaju, Schalkeju in Sportingu, v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju pa ni italijanskega Milana, katerega navijač je tudi kapetan naše košarkarske reprezentance. Na provokacijo, ali je Maribor zaradi tega večji klub, je v smehu odgovoril: "Letos je."

Ne spreglejte