Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
16. 8. 2013,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Podmežakla

Petek, 16. 8. 2013, 19.10

8 let

Podmežakla še brez vzklika "Je-se-ni-ce"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav bi si dvorana Podmežakla ob odprtju po temeljiti prenovi zaslužila hokejski spektakel, pa vrata legendarnega objekta odpirajo košarkarji.

Na Jesenicah so 18 dni pred začetkom evropskega košarkarskega prvenstva dočakali pečat na uporabnem dovoljenju in slovesno odprli posodobljeno dvorano Podmežakla. Dvorana v mestu, za katerega v lokalnem turističnem uradno zatrjujejo, da je mesto jekla in cvetja, čeprav bodo domačini hitro dodali, da je predvsem mesto hokeja na ledu, je prve obiskovalce sicer pričakala s parketom in koši. Prav v duhu evropskega košarkarskega prvenstva so namreč na Jesenicah prišli do dovolj zajetnih sredstev za temeljito obnovo. Za zadnjo fazo prenove dvorane med decembrom 2012 in avgustom 2013 so v gorenjskem železarsko-hokejskem mestu odšteli dobrih 6,5 milijona evrov. Največji delež, skoraj tri milijone, so na Jesenicah zbrali s pomočjo evropskega regionalnega sklada za razvoj. Približno 2,9 milijona evrov so namenili iz občinskega proračuna, pol milijona evrov je prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, dobrih 160 tisočakov pa je nakazala Fundacija za financiranje športnih organizacij RS.

"Do odprtja smo prehodili dolgo in trnovo pot," je ob odprtju poudaril jeseniški župan Tom Mencinger in Podmežaklo označil za pravi športni hram ter predvsem dom Hokejskega kluba Jesenice. "Prvi cilj smo z odprtjem dosegli. Zdaj je pred vrati drugi. V prihodnjih tednih nas čaka sklepni del priprav na evropsko prvenstvo in nato organizacija. Prepričan sem o tem, da bo občina Jesenice upravičila zaupanje Košarkarske zveze Slovenije in Fibe Europe. Po EP pa se bo življenje na Jesenicah vrnilo na stare tire, a z eno veliko spremembo. Imeli bomo novo dvorano. Parket bo zamenjal led. To bo poligon za treninge, še bolj kakovostne kot do zdaj. Z malo truda bo dvorana kmalu pokala po šivih," pravi župan in opominja, da se je legendarni športni objekt že vse od leta 1954, ko so na mestu dvorane postavili prvo umetno ledeno ploskev v tedanji Jugoslaviji, ga vseskozi dograjevali in obnavljali, zdaj pa vendarle dočakal končno podobo.

Ne spreglejte