Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
3. 9. 2022,
23.22

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

5

Natisni članek

EuroBasket 2022 Aleksander Sekulić Žiga Dimec

Sobota, 3. 9. 2022, 23.22

1 leto, 7 mesecev

Ustrašili so se zaradi Dimca, Sekulić se razumljivo ni mogel zadržati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

5

Slovenija Madžarska Žiga Dimec | Žiga Dimec je v zadnji četrtini prejel grd udarec v hrbet, kar je dvignilo pritisk našemu taboru, saj so takrat Slovenci vodili s skoraj 30 točkami razlike. | Foto Vid Ponikvar

Žiga Dimec je v zadnji četrtini prejel grd udarec v hrbet, kar je dvignilo pritisk našemu taboru, saj so takrat Slovenci vodili s skoraj 30 točkami razlike.

Foto: Vid Ponikvar

Na takšnih tekmah, kot je bila sobotna na EuroBasketu med Slovenijo in Madžarsko, je najpomembnejše, da ne pride do poškodb. Slovenski košarkarji so poskrbeli za visoko razliko pred našimi sosedi, ki pa so kljub vsemu dvignili pritisk našemu taboru, potem ko je Žiga Dimec prejel udarec v hrbet.

Od našega poročevalca Köln | Foto:

"Vračal sem se v obrambo in začutil, da me je nekdo udaril. Tega nisem pričakoval, zato me je nekoliko raztegnilo. Ko ne pričakuješ udarca, je vse skupaj težje," je Žiga Dimec opisal neljubi dogodek, ki se je zgodil v zadnji četrtini, ko je imela Slovenija kar 30 točk naskoka (101:71). Szilard Benke je bil tisti, ki se je zaletel v njegov hrbet, zaradi česar se je slovenski center znašel na tleh.

"Z Dimcem je vse ok. To so podle stvari, da te nekdo ob takšnem vodstvu udari v hrbet. Veseli smo, da je Žiga fant od fare," je Zoran Dragić komentiral dogodek.

Razumljivo je to razjezilo vse v našem taboru, saj so se ustrašili, da se slovenski center ne bi poškodoval. Selektor Aleksander Sekulić je dal jasno vedeti, kaj si je mislil ob potezi madžarskega košarkarja in zaradi pritoževanja prejel celo tehnično napako.

Luka Dončić
Sportal Dončić zabaval gledalce, igranje mačke z mišjo

"Verjamem, da smo igrali pošteno in si na ta način tudi priigrali takšno razliko. Nismo podcenjevali nobenega. Nismo igrali umazano. Videti je bilo grdo. Ne vem, ali je bilo namerno ali ne. Sodniki, tekmeci, vsi smo v isti areni, istem športu, zato se moramo ščititi. Tovrstnim pripetljajem se je treba na takšnih tekmah izogniti. Da se ne udarja trdo, ko je tekma že dobljena. Zato sem bil čustven. Ne bi rad, da se fantje zaradi takih stvari poškodujejo," je po tekmi povedal Sekulić, ki je bil sicer zadovoljen s pristopom košarkarjev.

Fotogalerija s tekme (Foto: Vid Ponikvar)

Fotogalerija
1 / 41

Nemudoma so dali vedeti, kdo je gospodar na parketu. Priigrali so si lepo prednost in brez težav tekmo pripeljali do konca. "V tekmo smo šli tako kot v prvo proti Litvi. Nobenega ne želimo podcenjevati. Reakcija je bila odlična. V prvem delu smo opravili svoj del posla, v drugem smo razdelili minute med igralci. Naslednja tekma je po manj kot 24 urah, zato je bilo to dobrodošlo," pravi prvi mož stroke, ki proti Bosni in Hercegovini pričakuje bistveno težjo tekmo kot proti Madžarom - ti so namreč pokazali čvrstost proti Nemcem, čeprav so na koncu izgubili, v prvem krogu pa preskočili Madžarsko.

Slovenija Madžarska Luka Dončić Mike Tobey
Sportal V Kölnu Dončiću skandirali "MVP", Litva znova izgubila
Ne spreglejte