Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
27. 4. 2021,
19.53

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Natisni članek

Jurica Golemac Jaka Blažič Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 27. 4. 2021, 19.53

3 leta

Cedevita Olimpija v ligi ABA končala na 5. mestu

Pirova zmaga Cedevite Olimpije, kapetan obžaluje dogodke v Zagrebu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Jaka Blažič | Jaka Blažič je bil s 30 točkami najboljši strelec tekme, po koncu pa se je dotaknil obračuna v Zagrebu pred enim tednom, ko je Olimpija proti Ciboni zapravila uvrstitev v polfinale. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jaka Blažič je bil s 30 točkami najboljši strelec tekme, po koncu pa se je dotaknil obračuna v Zagrebu pred enim tednom, ko je Olimpija proti Ciboni zapravila uvrstitev v polfinale.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Košarkarji Cedevite Olimpije so končali redni del lige ABA z zmago s 85:79 proti Megi, a je bilo razočaranje kljub vsemu prisotno, saj je uvrstitev v polfinale, ki je bila na vidiku, splavala po vodi. "Škoda, ker smo ob koncu sezone izgubili položaj med prvimi štirimi v ligi ABA. Pot, ki smo jo imeli v Črni gori in Srbiji, nas je izmučila, proti Ciboni nismo bili sveži. Tudi sam prevzemam velik del krivde za tisto tekmo," se je kapetan Jaka Blažič, ki je bil s 30 točkami najboljši strelec, dotaknil konca rednega dela sezone v regionalnem tekmovanju, ki ga je Olimpija končala na petem mestu.

Cedevita Olimpija - Mega
Sportal Cedevita Olimpija z zmago zaključila jadransko sezono

Pred zadnjima krogoma so imeli v taboru Cedevite Olimpije vse niti v svojih rokah. Zmagi proti Ciboni in Megi bi jo pripeljali do tako želenega polfinala. A je slovenski predstavnik prejšnji torek zapravil veliko priložnost v Zagrebu, kjer je presenetljivo izgubil proti Ciboni. V zadnjem krogu je sicer še bilo nekaj upanja na morebitno uvrstitev med najboljše štiri ekipe, ki bodo nadaljevale sezono v regionalnem tekmovanju, a bi morala Olimpija ob zmagi proti Megi upati še na zmago Igokee proti Mornarju.

Scenarij v Laktaših se ni uresničil

Svojega dela naloge se niso lotili konkretno, saj so gostje v prvi četrtini pobegnili na 11 točk naskoka (30:19). Enaka prednost je bila tudi ob polčasu (39:50), najvišja pa kar 15 sredi druge četrtine. Trener Jurica Golemac je bil vidno razburjen ob robu parketa. Njegovi izbranci namreč niso izpolnjevali nalog, kot si je želel. Zlasti v obrambi, ki je bila preveč luknjičasta. "Po ritmu, v katerem smo bili, smo v prvem polčasu odigrali brez energije. Ponosen sem, kako so se odzvali v drugem delu. Pokazali so značaj in da imamo kakovost," se je uvodnih minut in preobrata dotaknil prvi mož stroke pri Olimpiji.

Obramba je bila v drugem polčasu na povsem drugi ravni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Obramba je bila v drugem polčasu na povsem drugi ravni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Domači košarkarji so povsem drugačen obraz pokazali v drugem delu. Ob koncu tretje četrtine so goste ujeli pri 65:65, v zadnji pa preveseli tehtnico na svojo stran. Uspešno so opravili nalogo, a pri napredovanju niso bili odvisni le od sebe. V moštvu so zagotovo večkrat pogledovali proti rezultatu v Laktaših, kjer je Mornar na koncu z 88:79 slavil zmago in se kot zadnji uvrstil v polfinale, v katerem mu bo nasproti stala druga črnogorska ekipa Budućnost, medtem ko bo Igokea igrala proti evroligaški Crveni zvezdi.

"Tudi sam prevzemam velik del krivde, a verjamem, da smo v tej sezoni razveselili kar nekaj navijačev"

Pri Olimpiji je bil s 30 točkami najboljši strelec kapetan Jaka Blažič, ki je s temi besedami zaokrožil letošnjo sezono: "Škoda, ker smo ob koncu sezone izgubili položaj med štirimi v ligi ABA. Pot, ki smo jo imeli v Črni gori in Srbiji, nas je izmučila, proti Ciboni nismo bili sveži. Tudi sam prevzemam velik del krivde za tisto tekmo. Verjamem, da smo v letošnji sezoni razveselili kar nekaj košarkarskih navijačev. In v tem slogu bomo nadaljevali."

Trener Jurica Golemac je opozoril na zelo naporen konec s petimi gostovanji v desetih dneh. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Jurica Golemac je opozoril na zelo naporen konec s petimi gostovanji v desetih dneh. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Za nami je težka sezona, zlasti končnica, v kateri smo imeli pet gostujočih tekem v desetih dneh," pa je ob koncu lige ABA povedal Golemac, ki bo s fanti vse sile usmeril v slovensko državno prvenstvo in morebitno pokalno tekmovanje, ki bi lahko sledilo takoj po koncu finala.

Ne spreglejte