Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 12. 2014,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Beno Udrih

Torek, 9. 12. 2014, 22.11

8 let

Phoenix poražen še tretjič zapored, Udrihu zmaga na domačem parketu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na torek se je v ameriški ligi NBA odigralo osem tekem. Od slovenskih košarkarjev sta na parket stopila Goran Dragić in Beno Udrih, ki se je tudi veselil nove zmage.

Phoenix Suns so tokrat gostili Miami Heat, ki je bil na koncu boljši z izidom 97:103. Pri gostih se je najbolj izkazal Chris Bosh, ki je Soncem natresel 34 točk, ob tem pa dodal devet skokov in eno podajo. Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je za svojo ekipo prispeval 16 točk , 4 skoke in štiri podaje. Njegov mlajši brat, Zoran Dragić ni igral. Za Pohenix je bil to že tretji zaporedni poraz. "Čeprav je bila to naša četrta tekma v petih večerih, nismo razmišljali jasno, posebej ne v zadnji četrtini. Moraš razmišljati, ko si utrujen, da se priključiš. Tega nismo bili zmožni," je po tekmi razložil trener Phoenixa Jeff Hornacek.

Več razlogov za veselje je imel Beno Udrih. Memphis je na domačem parketu premagal Dallas Mavericks s 114:105. Najboljši igralec domače ekipe je bil Španec Marc Gasol , ki je v svojo statistiko vpisal 30 točk, 5 skokov in šest podaj. Zelo dobro pa je igral tudi Udrih. Slovenski košarkar se je ustavil pri desetih točkah, zbral je še štiri skoke, štirikrat pa je podal. Po tekmi razočaranja ni mogel skriti nemški zvezdnik Dallasa Dirk Nowitzki: "Borili smo se, toda prejeli čisto preveč košev. Sto štirinajst smo jih prejeli proti ekipi, ki je počasnejša. To je preveč."

Cleveland je na krilih LeBrona Jamesa, ki je dosegel 35 točk, s 105:101 premagal Toronto, blestel pa je tudi Kobe Bryant, ustavil se je pri 32 točkah, ki je pomagal Los Angeles Lakers do šeste zmage v sezoni, jezerniki pa so z 98:95 premagali Sacramento.

Utah je presenetil San Antonio, zmagal je s 100:96, še slabše pa je šlo New Yorku, ki je s 93:104 klonil proti New Orleansu, za kratkohlačnike pa je to že deveti zaporedni poraz. Oklahoma je s 114:101 odpravila Milwaukee, Portland je bil z 98:86 boljši od Detroita.

Ne spreglejte