Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
11. 5. 2013,
7.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Smiljan Pavič Krka Union Olimpija

Sobota, 11. 5. 2013, 7.20

8 let

Pavič bi se rad znašel v Smodiševem arhivu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Finalna zmaga s 3:0? Zakaj pa ne?! No, bolj realnih je pet tekem," pred finalom DP, ki se začenja v ponedeljek, razmišlja izkušeni center novomeške Krke Smiljan Pavič.

Smiljan Pavič se še dobro spominja časov, ko so bili slovenski klubi zgolj izzivalci, Olimpija pa edini pravi favorit za naslov slovenskega prvaka. Navsezadnje je bil tudi sam član ljubljanskega moštva še v časih, ko je bil za "zmaje" poraz na slovenskih tleh neopravičljiva sramota. Pred novim finalom priznava, da so se časi spremenili, žal ne le na račun napredka ostalih klubov, temveč predvsem postopnega ljubljanskega nazadovanja. Tudi letos morebitno novo zmagoslavje Krke ne bo senzacija, prej nadaljevanje zgodbe iz lige za prvaka, čeprav je seveda kristalno jasno, da imajo v Stožicah, kjer še niso dočakali pokala za naslov prvaka, drugačne načrte. "Seveda jih imajo in prav je tako. A v Novem mestu smo prepričani o kakovosti našega kadra. Samozavest je celo tolikšna, da se dokaj mirno pripravljamo na finale. No, tekme bodo nedvomno drugačne. Pričakujem več živčnosti, igro na robu incidenta," pravi Pavič, ki se dobro zaveda, da bodo prav novomeški visoki igralci skušali uveljaviti odločilno premoč in pripraviti teren za nagib tehtnice.

Pomembno vlogo bo ob verjetnem zaključku kariere odigral tudi Matjaž Smodiš. "On je zelo pomemben člen v tej zgodbi. Prišel je v mesecu januarju in se do finala dvignil na višjo raven, predvsem pa je težko oceniti in ovrednotiti njegov vpliv. Že ko pride na trening, dobijo vsi igralci neverjeten zagon. Je človeški in igralski velikan. Pred kratkim nas je povabil na piknik in ko smo brskali po njegovem arhivu fotografij in si ogledovali pokale, smo bili kot mali otroci," pripoveduje Pavič in ob tem nehote razkriva svojo željo. S kakovostno finalno serijo bi se namreč letošnja zasedba Krke lahko znašla na novi šampionski fotografiji v domačem arhivu najboljšega igralca v zgodovini novomeške košarke.

Ne spreglejte