Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Duško Vujošević Partizan Edo Murić

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 19.55

8 let

Partizan v petmilijonski luknji, Danilović zapustil klub

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na skupščini Partizana je odstopil predsednik Partizana Predrag Danilović, ki ne vidi več poti, kako pomagati Beograjčanom. Črno-beli imajo za pet milijonov evrov dolga.

Skupščina, ki v Srbiji že dolgo časa ni pritegnila takšnega zanimanja, se je končala z odstopom dolgoletnega predsednika kluba Predraga Danilovića, ki se je od te funkcije poslovil po osmih letih.

Klub ima za pet milijonov evrov dolga, največ do banke Marfin in do igralcev iz zadnjih dveh sezon. Do nadaljnjega bo klub vodila petčlanska ekipa v zasedbi – Mlađan Šilobad, Mirko Tišma, Ilija Dražić, Dragan Todorić in Budislav Krstović.

Takoj po skupščini, ki je trajala nekaj več kot eno uro, je bila sklicana novinarska konferenca, na kateri se je poslovil nekdanji odlični košarkar in, kot je dejal, izrazil željo, da na njegovo mesto sede nekdo, ki bo klub potegnil iz težav.

"Partizan je moje življenje. V teh 15 letih smo naredili veliko. Iz Partizana smo naredili znamko, trudili smo se, da so igralci, ki so prišli v Partizan, odšli kot boljši košarkarji. V zadnjih dveh sezonah se je klub znašel v veliki finančnih težavah in za to ni kriv le en človek," je ob slovesu za B92 dejal 45-letni Danilović, ki je kljub velikim težavam kluba optimist.

"Želim si, da bi Partizan prevzel nekdo, ki bo pomagal in ki ljubi klub. Prevzemam odgovornost za dobre in slabe rezultate in tudi za to, da mi ni uspelo, da bi nekaterim pojasnil stvari v klubu. Mislim, da je človeško, da odstopim in da omogočim, da nekdo pomaga Partizanu," se je poslovil Danilović.

Vujošević delal tudi to, kar ni njegov posel

Pred skupščino se je veliko ugibalo tudi o usodi trenerja Duška Vujoševića, ki ostaja v klubu, nad nekaterimi njegovimi dejanji pa je bil razočaran tudi Danilović.

"Z Duškom se poznava že 29 let in zame je bil, ko sem prišel sem, kot drugi oče. Ne strinjam se z njegovimi nastopi v javnosti in ne bi smel biti politično subjektiven. Mislim, da se športnemu klubu ni treba ukvarjati s takšnimi stvarmi," je Danilović okaral Vujoševića in tudi sebe okrivil za nastali položaj.

"Duško je velik strokovnjak in dovolili so mu stvari, ki niso njegov posel, prestopil je mejo. Tega sem kriv tudi jaz. Poskušal sem se pogovoriti z njim, vendar mi ni uspelo," je še dejal nekdanji prvi mož Partizana.

Trener ostaja

Moštvo bo še naprej vodil Vujošević, ta je bil razočaran, da je Danilović zapustil klub.

"Leta sva bila najuspešnejši tandem v srbskem športu. Najino sodelovanje izvira še iz mnogo let pred tem. On je zaslužen za velike uspehe kluba in Partizan bo vedno njegov," je na novinarski konferenci dejal Vujošević, ki se mu ni zdelo nemoralno, da bi še naprej ostal trener črno-belih.

"Finančni položaj je zelo težek, to je največja težava kluba. Bomo videli, kaj je mogoče na hitro narediti. Čutim obvezo do kluba, igralcev in posebno do navijačev. Ne bi bilo moralno, če ne bi naredil vsega, kar je mogoče, da se klub vrne na pot uspeha," je odločen Vujošević, ki je pred novo sezono izgubil skoraj vse nosilce igre.

Ne spreglejte