Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2017,
7.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Liga NBA Cleveland Cavaliers San Antonio Spurs Houston Rockets Toronto Raptors

Četrtek, 4. 5. 2017, 7.38

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 3. maj (konferenčni polfinale):

LeBron James do novega mejnika, Tony Parker obležal na parketu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
LeBron James Cleveland | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V noči na četrtek so v ligi NBA igrali dve tekmi. Cleveland Cavaliers so videti neustavljivi, potem ko so na drugi tekmi premagali Toronto Raptoros z izidom 125:103. Na drugi tekmi so bili uspešni tudi San Antonio Spurs, ki so bili boljši od Houston Rockets z izidom 121:96.

Pri Kavalarjih je znova blestel LeBron James, ki je za svojo ekipi prispeval 39 točk, poleg tega je dodal šest skokov in štiri podaje. Prvi zvezdnik Clevelanda je v svoji karieri dosegel nov mejnik. Na lestvici osvojenih točk v končnici je prišel na drugo mesto, potem ko je do zdaj dosegel 5.777 točk in prehitel legendarnega Kareem Abdul-Jabbara. Zdaj je pred njim le še Michael Jordan s 5.987 točkami.

"Počutim se zelo dobro. Vesel sem, da sem svoji ekipi lahko pomagal, da smo zmagali še eno tekmo," je po tekmi povedal najboljši igralec domače ekipe.

"Igral je kot LeBron James"

LeBron je imel met iz igre 10:14, zadel je štiri mete za tri točke in 15 prostih metov. "Zgrešil je šest prostih metov. Igral je neverjetno. Igral je kot LeBron James," je po tekmi povedal Kyle Lowry, igralec Toronta.

Aktualni prvaki se zdijo nepremagljivi, saj do zdaj še niso izgubili tekme v končnici. Pri Kavalirjih sta bila uspešna še Kyrie Irving, ta je dosegel 22 točk in 11 podaj ter Channing Frye, ki se je ustavil pri 18 točkah. Pri gostih je bil s 23 točkami najboljši Jonas Valanciunas.

Veliko vprašanje je, če bo Tony Parker lahko sploh še igral v končnici. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veliko vprašanje je, če bo Tony Parker lahko sploh še igral v končnici. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zmaga San Antonia, a izgubili so Parkerja

Na drugi tekmi so bili uspešni tudi San Antonio Spurs, ki so premagali Rakete in izid v zmagah izenačili na 1:1. Kljub zmagi pa so pri San Antoniu zaskrbljeni. Nekaj manj kot devet minut pred koncem tekme si je levo koleno poškodoval Tony Parker, ki je parket zapustil s pomočjo soigralcev. Po besedah Gregga Popovicha stanje Parkerja ni najboljše, tako da je njegovo igranje v bližnji prihodnosti pod velikim vprašajem. Več bo pokazala magnetna resonanca.

Pri ostrogah je bil najboljši košarkar na parketu Kawhui Leonard, ki je dosegel 34 točk, Parker pa je tekmo končal z 18 točkami. Pri Houstonu je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Ryan Anderson. 

Liga NBA, 3. maj (konferenčni polfinale):

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 125:103 /2:0/
James 39, Irving 22; Valanciunas 23, Joseph 22

San Antonio Spurs : Houston Rockets 121:96  /1:1/
Leonard 34, Parker 18; Anderson 18, Gordon 15

//- izid v zmagah

Ne spreglejte