Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 7. 2013,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija dolg

Torek, 2. 7. 2013, 17.04

8 let

Olimpija lani odplačala več kot milijon dolga, dobiček je 660.000 evrov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na letni skupščini so v košarkarskemu klubu Union Olimpija razkrili številke za leto 2012. Pogled na njih je razveseljujoč, saj so Ljubljančani poslovali z dobičkom. Sanacija poteka v pravo smer.

Drastičnih sprememb v klubskem ustroju na skupščini ni bilo za pričakovati, vseeno pa je bila za javnost zanimiva točka o finančnem poslovanju kluba, ki je sicer še vedno v dolgovih, a se zdaj dejansko premika proti pozitivnem stanju. Olimpija je namreč v letu 2012 realizirala 4.600.791,13 evra prihodkov in imela 3.940.507,79 evra odhodkov, kar pomeni, da je bil dobiček v višini 660.283 evrov.

Ravno zaradi sanacijskega postopka so bili Ljubljančani nekoliko manj rezultatsko uspešni, vendar jim ob takšnem nadaljevanju navijači tega ne bodo zamerili, saj se bo trend uspehov ob prihodu na zeleno vejo obrnil tudi navzgor. V pretekli sezoni je klub odplačal kar 1,3 milijona evrov dolga. Večinoma so bili to grehi iz preteklosti. Neporavnane obveznosti do igralcev, dobaviteljev ter poslovnih partnerjev so zdaj nekoliko omilili. Tako je na dan 31.5.2013 klubski dolg znašal še 1.693.532 evrov, 1.448.135 evrov pa so obveznosti do odplačevanja kreditov, ki bodo bremenili klub še približno leto dni in pol. Tako naj bi Olimpija v zelo bližnji prihodnosti zagledala tudi luč odrešitve in se rešila bremena, ki ji stoji na ramenih že vrsto let.

V Stožicah bodo varčevali tudi v prihodnji sezoni. Stroški poslovanja se bodo znižali še za dodatnih 15-20 odstotkov, za polovico pa se bo zmanjšal proračun trenerskega štaba. V klubu poudarjajo, da so na dobri poti pri dogovoru glede odplačila dolga nekdanjemu trenerju Sašu Filipovskemu, ki večji del sezone sploh ni dobil plačila.

Proračun za ekipo bo malenkostno nižji od lanskega, novo moštvo pod vodstvom Aleša Pipana pa se bo zbralo 8. avgusta na pripravah v Ljubljani.

Po pričakovanjih je Olimpija dobila tudi direktorja. Ta funkcija pripada Matevžu Zupančiču, ki je v pretekli sezoni imel vlogo vršilca dolžnosti direktorja, od leta 2005 pa v klubu deloval na področju komunikacij, trženja in organizacije.

Ne spreglejte