Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
11.38

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Sixt Primorska Hopsi Jurica Golemac Marko Jagodić Kuridža Boštjan Kuhar

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 11.38

5 let, 2 meseca

"Olimpija lahko reče še kaj, vendar bi morala kakšno stvar spremeniti"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Boštjan Kuhar | Boštjan Kuhar verjame, da s Hopsi še niso rekli zadnje besede. | Foto Vid Ponikvar

Boštjan Kuhar verjame, da s Hopsi še niso rekli zadnje besede.

Foto: Vid Ponikvar

Finalisti pokala Spar Hopsi so se izkazali za žilavega nasprotnika. Na tej stopnički se ne nameravajo zaustaviti, saj želijo biti trn v peti tudi v ligi za prvaka. Njihov trener Boštjan Kuhar največ možnosti za osvojitev naslova državnega prvaka pripisuje Primorski. Olimpije ne vidi v finalu, čeprav lahko po njegovem mnenju še kaj naredi. Primorci so osredotočeni na to, da v Koper pripeljejo še dve lovoriki.

V prvem polčasu so Hopsi grenili življenje košarkarjem Sixt Primorske. Večji del so vodili, nato so Primorci v zadnjem delu prvega polčasa ujeli priključek, v nadaljevanju pa izkoristili kakovost in daljšo klop ter osvojili drugo zaporedno pokalno lovoriko.

"Pokazali smo, da lahko pariramo velikim. V državnem prvenstvu nismo rekli zadnje besede. Upamo na polfinale. Želimo si ga. Upamo, da bomo zdravi. Sandi Čebular v finalu ni bil pravi. Manjkal nam je en igralec v rotaciji. Upamo, da bomo naredili še kak korak več," je optimističen trener Hopsov Boštjan Kuhar, ki je v prvem delu državnega prvenstva ekipo popeljal do petega mesta. Identično število zmag je imela Olimpija.

Sixt Primorska Hopsi
Sportal Primorska stopila v družbo Olimpije in Krke

Pred sezono sem rekel, da bo finale Krka - Primorska

Ko pogleda proti zadnjemu delu državnega prvenstva, na vrhu vidi Primorsko: "Glede na organizacijo, zasedbo je Primorska prvi favorit prvenstva. Res je, da lahko tudi Olimpija reče še kaj, vendar bi morala kakšno stvar spremeniti. Krko pestijo poškodbe. Zame je skriti adut. Če se bo popolnila, lahko naredi marsikaj. Pred sezono sem rekel, da bosta Krka in Primorska v finalu. Bomo videli, kako bo."

Marko Jagodić Kuridža se dobro počuti v Kopru. | Foto: Vid Ponikvar Marko Jagodić Kuridža se dobro počuti v Kopru. Foto: Vid Ponikvar

V taboru Koprčanov so veseli, da imajo v svojih vrstah izkušenega Marka Jagodića Kuridžo, ki je eden od nosilcev igre in je pomagal ekipi do naslova pokalnega prvaka. Vesel je te lovorike, a se ne namerava ustaviti. "Želimo osvojiti drugo ligo ABA, da se uvrstimo v elitno ligo ABA. Zdaj bo postalo zanimivo. Srečni smo zaradi osvojenega pokala."

Sixt Primorska
Sportal Sixt Primorska zlahka do druge pokalne lovorike v nizu

"Primorska je v organizaciji na ravni vrhunskih evropskih klubov"

S klubom ima podpisano enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. "Za zdaj je vse odlično. Ljudje v klubu se trudijo, da se dobro počutimo. Da ne razmišljamo o ničemer, le o košarki. Glede prihodnosti je odvisno od mene in kluba. Mi je pa všeč projekt, ki ga imajo."

Jurica Golemac je Sixt Primorski prinesel že drugo pokalno lovoriko. Letos je klub slavil zmago tudi v superpokalu. | Foto: Vid Ponikvar Jurica Golemac je Sixt Primorski prinesel že drugo pokalno lovoriko. Letos je klub slavil zmago tudi v superpokalu. Foto: Vid Ponikvar

Da so Primorci postavili dobre temelje, poudarja tudi prvi mož stroke Jurica Golemac: "Čestitke vsem v štabu. Vodstvo funkcionira na visoki ravni. Igral sem v številnih klubih po Evropi in lahko rečem, da je v organizaciji na ravni vrhunskih evropskih klubov."

Ne spreglejte