Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 11. 2013,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sasu Salin Aleš Pipan Union Olimpija

Sreda, 13. 11. 2013, 9.05

8 let

Olimpija čaka še na hladnokrvnega Finca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na začetku sezone v vrstah Olimpije precej pogrešajo ostrostrelca z razdalje. Ta naloga v največji meri pripada Sasuju Salinu, ki še čaka na razcvet. Se mu bo odprlo danes proti Francozom?

Čeprav je kar nekaj faktorjev vplivalo, da Olimpija nima boljšega izkupička v tej sezoni, je bil eden od ključnih tudi slabši met za tri točke. S kakšno zadeto trojko več bi prav tako prišla kakšna dodatna zmaga. V krču pri metih z razdalje je predvsem Sasu Salin, ki je še lani metal približno 33-odstotno, letos pa je njegov izkupiček v ligi ABA in Eurocupu vsega 21-odstoten (12/57). Ko se bo zbudil Finec, bo tudi Olimpiji lažje, čeprav je že s pomembno zmago na Madžarskem nakazala, da bi utegnili priti lepši časi v regionalnem tekmovanju. "Čakamo Salinove trojke. Zgreši odprte mete, ki ji po navadi ne. Tudi on bo eksplodiral nekega dne in mu bo potem lažje," je optimističen trener Zmajev Aleš Pipan.

Svoje izbrance bo poskušal nocoj popeljati do tretje zmage v Eurocupu, potem ko imajo po štirih krogih polovičen izkupiček. V Stožicah ob 20.30 gostuje Paris Levallois, ki se tako kot Olimpija dviguje v zadnjem obdobju, zato lahko pričakujemo zanimiv obračun. "Ne glede nato, da ima tekmec le eno zmago v Eurocupu, bo nevaren. Malce je imel smole. V klubu so menjali ekipo, a igrajo iz tekme v tekmo bolje. To so dokazali na zadnji prvenstveni tekmi, ko so v gosteh premagali Strasbourg. Pokazali so napredek. Ekipa je izjemno fizična. Njeni košarkarji veliko tečejo in poskušajo igrati hitro igro s protinapadi. Agresivni so tudi pri skoku. Nekako tipična francoska ekipa. Fante sem opozoril, da nas čaka težje delo kot proti Valencii in Vareseju, saj moramo zmagati, če želimo ostati v igri za napredovanje. Najbolj pomembno bo, da dobimo vse tekme doma. Zaustaviti moramo strelce pariškega moštva. Odigrati bomo morali agresivno obrambo, skakati pod obročema in zaustavljati hitro igro. Tu vidim ključ do uspeha," je tekmeca opisal Pipan.

Strokovnjak na ljubljanski klopi je zadovoljen, da sta iz tedna v teden videti vse bolje organizatorja igre Cedric Jackson, ki se vrača po poškodbi, in Jakov Vladović, ki je imel primanjkljaj v fizični prirpavljenosti: "Zdravstvenih težav nimamo. Deividas Gailius si je malce zvil gleženj, a ni nič hujšega. Vsak igralec nam veliko pomeni. Dobrodošlo je, da Vladović prihaja k sebi in lahko zdaj lažje organizira napade, Jackson pa se tudi izboljšuje."

Ne spreglejte