Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2022,
15.55

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Damjan Novaković Šentjur Nick calathes Fenerbahče Mirko Mulalić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Austin Luke Helios Suns Košarkarska tržnica

Sreda, 24. 8. 2022, 15.55

1 leto, 7 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA, 22.−28. AVGUST

Mulalić ostaja v Ljubljani, spremembe pri slovenskem prvoligašu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mirko Mulalič | Mirko Mulalić ostaja v Ljubljani. | Foto Vid Ponikvar

Mirko Mulalić ostaja v Ljubljani.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski košarkarski prvoligaš Helios Suns se je okrepil z ameriškim branilcem Austinom Lukom, so sporočili iz kluba. Članska zasedba Cedevite Olimpije pa bo tudi v novi sezoni nastopala z izkušenim Mirkom Mulalićem, ki se je z ljubljanskim kolektivom dogovoril za podaljšanje pogodbe za eno sezono. V vrste Fenerbahčeja se seli Nick Calathes.

Prenova v Šentjurju

S pripravami na novo sezono so začeli tudi pri slovenskem prvoligašu Šentjurju, ki ga od te sezone naprej vodil dozdajšnji trener Rogaške Damjan Novaković. Ekipo so med drugim okrepili Tavian Dunn-Martin, Kanadčan Jabari Craig in Nejc Zupan, sodelovanje s klubom pa je podaljšal Ivan Držić.

Mulalić ostaja v Ljubljani 

Cedevita Olimpija bo tudi v novi sezoni nastopala z izkušenim Mirkom Mulalićem, ki se je z ljubljanskim kolektivom dogovoril za podaljšanje pogodbe za eno sezono, so danes sporočili z kluba.

Mladi in nadarjeni Žiga Daneu bo v Ljubljani ostal še vsaj dve sezoni, z možnostjo podaljšanja še za dve sezoni, novi član zasedbe zmajev pa je Poljak Damian Kruzynski, ki se bo skupaj z Daneuom kot posojeni igralec kalil pri Nutrispoint Iliriji.

Mulalić se je zasedbi iz prestolnice pridružil že v drugem delu minule sezone, v Ljubljani pa bo ostal vsaj do konca sezone 2022/23.

Mulalić je košarkarsko pot sicer začel v dresu takratne Union Olimpije, kariera pa ga je vodila v številne slovenske klube, v tujini pa se je preizkusil v dresih bolgarskega Balkana, madžarske Albe Fehervar in Rabotničkega. V sezoni 2021/22 se je Mulalić v Ljubljano vrnil predvsem za pomoč pri tekmah slovenskega državnega prvenstva. Zaigral je na 12 tekmah Lige Nova KBM in v povprečju dosegal 7,1 točke, 2,8 asistence in 1,8 skoke na dvoboj.

Okrepitev v Domžalah

V zadnji sezoni je 27-letni in 191 centimetrov visoki branilec Austin Luke nastopal na Nizozemskem za Donar Groningen, pred tem pa so bile njegove evropske postaje še Nemčija, Španija in Latvija.

V ZDA je Luke obiskoval univerzo Belmont University, najbolj znan je po izjemni ekipni igri s številnimi asistencami, nikakor pa mu ni tuje tudi doseganje košev. V predlanskem polfinalu nizozemskega pokala je za prvoligaškega debitanta Yoast United dosegel kar 53 točk, so novo okrepitev opisali pri Helios Suns.

"Hvaležen sem Heliosu za priložnost, ki se mi odpira. Veselim se izzivov, ki nas čakajo v prihodnji sezoni tako v domačih tekmovanjih kot tudi v ligi ABA 2. O klubu sem slišal samo dobro, zato sem prepričan, da je bila odločitev za Domžale prava," je dejal Američan.

Nick Calathes | Foto: Vid Ponikvar Nick Calathes Foto: Vid Ponikvar Calathes okrepil Fenerbahče

Ekipo Fenerbahčeja pa je pred novo sezono okrepil najboljši asistent evrolige vseh časov Nick Calathes, ki je s turško ekipo podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24. 33-letni košarkar je zadnji dve sezoni igral za Barcelono, s katero je imel še enoletno pogodbo, a sta se strani sporazumno dogovorili za prekinitev.

Ne spreglejte