Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
9.50

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov ABA Petrol Olimpija Gašper Okorn

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 9.50

6 let, 5 mesecev

Okorna zmotile določene stvari, a je videl tudi dobre

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Petrol Olimpija | Foto ABA liga

Foto: ABA liga

Po šestem krogu regionalne košarkarske lige ABA edini slovenski predstavnik Petrol Olimpija ostaja pri dveh zmagah. Tokrat je bila premočna Budućnost (88:79). Trener Gašper Okorn je fante opozoril na premajhno sodelovanje v obrambi.

Budućnost na čelu s trenerjem Alexandrom Džikićem je v Ljubljano pripotovala kot favorit. Črnogorsko moštvo ima bistveno večji nabor košarkarjev kot ljubljansko, ki povrhu vsega že nekaj časa igra brez prvega organizatorja igre Talorja Battla, kar je za ekipo velik udarec.

To so osnovne stvari, ki jih učimo pri starejših pionirjih in ne pri članih

Olimpija je bila strelsko tako razpoložena, da bi Budućnost lahko tudi padla, če bi bila boljša obramba. Tekmec je v določenih trenutkih na prelahek način prihajal pod obroč ali do odprtih metov. In to je bila po porazu tema pogovora v slačilnici, kjer so se igralci in strokovni štab zadržali nekoliko dlje časa.

Vrhunci tekme med Olimpijo in Budućnostjo

"Dosti stvari je bilo na tekmi dobrih, moti pa me, ker ni bilo pomoči v obrambi. To so osnovne stvari, ki jih učimo pri starejših pionirjih in ne pri članih. Preprosto ni bilo pomoči, ko je recimo Gibson prodiral mimo Špana ..." je bil kritičen trener Olimpije Gašper Okorn.

Videl veliko pozitivnih stvari

Petrol Olimpija | Foto: ABA liga Foto: ABA liga Sicer pa je videl napredek pri igralcih in to ga navdaja z optimizmom: "Odkrito rečeno z določenimi stvarmi sploh nisem tako nezadovoljen. Mogoče se čudno sliši, ampak proti Budućnosti sem v prvem polčasu videl precej dobrih stvari. Imeli smo sicer težave s skokom, kjer so držali korak z nami in tudi vodili. V drugem polčasu smo preslabo začeli. Kot da bi bila na igrišču druga ekipa. Proti kakovostni zasedbi, kot je Budućnost, težko loviš priključek. Nisem zadovoljen z rezultatom in drugim polčasom, ampak glede na zadnje tekme sem videl veliko pozitivnih stvari. Pristop je bil pravi in na tem moramo graditi."

Danes moštvo Olimpije brez treninga že potuje v Madrid, kjer ga jutri čaka tekma Lige prvakov proti Estudiantesu (Olimpija je po treh krogih brez zmage), v četrtek pa sledi obračun državnega prvenstva proti Sixt Primorski (Olimpija ima na domačih tleh dve zmagi in poraz proti Zlatorogu).

"Ne bom odnehal"

Petrol Olimpija | Foto: ABA liga Foto: ABA liga Proti Budućnosti so v oči bodle tudi izgubljene žoge. Ljubljančani so jih spet izgubili 15: "Mogoče nimamo te kakovosti, izkušenj, morda pa nimamo časa za trening," se sprašuje Okorn in dodaja: "Vzel bi mešanico teh stvari. Upal bi si trditi, da je to pravilen odgovor. Čez noč se nič ne da rešiti. Olimpija je približno takšna kot lani – po sestavi in kakovosti. Lanska ekipa je imela nekaj sreče, letošnja malce smole, ker je v zgodnji fazi izgubila človeka, ki je bil mišljen kot prvi mož zasedbe. Tako je, kot je. Z dvignjeno glavo bomo igrali vse tekme, dokler se Talor ne vrne. To je naša rezerva. Štejemo dneve. Tudi fantom je težko, ker ga pogrešajo. Kaj bi bilo lani, če bi Olimpija mesece igrala brez Brandona Jeffersona ..."

A Okorn ostaja optimističen: "Ne bom odnehal. Nimamo veliko manevrskega prostora. Zavedamo se, da smo šli v tri tekmovanja, zato moramo biti potrpežljivi. Po naravi sem tak, da ne odneham."

Ne spreglejte