Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2017,
23.30

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Natisni članek

Smučarska zveza Slovenije Nogometna zveza Slovenije Košarkarska zveza Slovenije Krka Sandi Grubelič Jure Košir Vid Kavtičnik Mitja Viler Benjamin Verbič Jure Dolenec Ilka Štuhec Ilka Štuhec Peter Prevc Peter Prevc EuroBasket 2017

Torek, 12. 9. 2017, 23.30

2 leti, 8 mesecev

Odzivi slovenskih športnikov na Twitterju

Slovenija toči solze sreče: Dragić opozarja Špance, naj se pazijo zmajev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Zmaga slovenske košarkarske reprezentance v četrtfinalu evropskega prvenstva, kjer je po viteškem boju s 103:97 prekrižala načrte Latviji, je deželo na sončni strani Alp dvignila na noge. Uvrstitev v polfinale in nova priložnost, da osvoji težko pričakovano prvo medaljo na velikem tekmovanju, je slovenska srca združila v eno. Kaj so ob solzah sreče zapisali slovenski športniki in zveze? 

Zoran Dragić, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne more pomagati slovenski reprezentanci v Istanbulu, je presrečen zaradi uspeha starejšega brata in druščine. | Foto: Vid Ponikvar Zoran Dragić, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne more pomagati slovenski reprezentanci v Istanbulu, je presrečen zaradi uspeha starejšega brata in druščine. Foto: Vid Ponikvar

Naključje ali slovenska pravljica? Izbranci srbskega strokovnjaka Igorja Kokoškova so na sedmi tekmi na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki dosegli še sedmo zaporedno zmago in se uvrstili v polfinale! S tem so že ponovili največji uspeh reprezentančne košarke v obdobju državne samostojnosti.

Pred osmimi leti se je Zdovčeva četa na Poljskem dokopala do četrtega mesta, tokrat pa imajo kapetan Goran Dragić, mladi biser Luka Dončić in druščina priložnost, da se zavihtijo še višje. Na zmagovalni oder! Poškodovani reprezentant Zoran Dragić spremlja izjemne predstave rojakov v Milanu, po preboju v polfinalu pa je podvig nesojenih soigralcev primerjal z nadnaravno močjo zmajev. Ne pozabimo, da je sedmica, takšna je tudi številka dresa njegovega brata v Miamiju, čarobna številka.

Ilka Štuhec sporoča: Slovenija gre naprej!

Košarkarji so polepšali večer tudi Petru Prevcu. | Foto: Vid Ponikvar Košarkarji so polepšali večer tudi Petru Prevcu. Foto: Vid Ponikvar Po izjemni zmagi nad Latvijo so si prislužili čestitke številnih znanih rojakov in rojakinj iz športnih logov. Tako je slovenska alpska kraljica Ilka Štuhec izpostavila tisto, na kar je slovenske navijače navadila zlata nogometna generacija, smučarski skakalec Peter Prevc se jim je poklonil, rokometaš Jure Dolenec pa pozval, da je naslednji cilj medalja. Legionar v Španiji dobro ve, kako se osvaja te, saj je letos osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. 

Mitjo Vilerja, junaka letošnje mariborske nogometne pravljice, ki se pripravlja na sredin spektakel lige prvakov s Spartakom, je najbolj navdušil Saša Dončić, oče reprezentanta Luke. V šaljivem slogu ga je proglasil za najboljšega šestega igralca prvenstva! Pa preostali? Preverite! Sreče na družbenih omrežjih niso skrivali niti junaki proti Latviji!


Slovenski reprezentant in košarkar Miami Heat Goran Dragić

Slovenski reprezentant in košarkar madridskega Reala Luka Dončić

Alpska smučarka Ilka Štuhec

Poškodovani slovenski reprezentant in košarkar Milana Zoran Dragić

Slovenski reprezentant in rokometaš Barcelone Jure Dolenec

Slovenski reprezentant in rokometaš Montpellierja Vid Kavtičnik

Smučarski skakalec Peter Prevc

Slovenski reprezentant in nogometaš NK Maribor Mitja Viler

Slovenski reprezentant in nogometaš Köbenhavna Benjamin Verbič

Nekdanji alpski smučar Jure Košir

Nekdanji slovenski reprezentant in rokometaš Maribora Luka Žvižej

Nekdanji nogometni reprezentant Mladen Dabanović

Nekdanji rokometni reprezentant Ognjen Backović

Košarkarska zveza Slovenije

Nogometna zveza Slovenije

Kickboxing zveza Slovenije

Košarkarski klub Krka Novo mesto

Slovenski hokejist Gašper Kopitar

Mladi slovenski košararski reprezentant Sandi Grubelič

Smučarska zveza Slovenije

Ne spreglejte