Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
22.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beno Udrih Dirk Nowitzki

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 22.51

8 let

Nowitzki z grdim metom utišal New York, ki se je poslovil od Udriha (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dallas je v napeti končnici strl odpor New Yorka, zmagoviti koš pa je v izdihljajih srečanja dosegel Nemec Dirk Nowitzki. Beno Udrih se je po tekmi poslovil od kratkohlačnikov.

Nemški veteran Dirk Nowitzki v ligi NBA še ni rekel zadnje. Čeprav ni bil najboljši strelec srečanja, pač pa šele četrti najboljši svoje ekipe (s 44 točkami je denimo pri gostiteljih blestel Carmelo Anthony), je odločil tekmo z zmagovitim košem. Dosegel ga je tik pred zaključnim piskom sirene z enim, kot ga je pozneje opisal, izmed najbolj grdih odločilnih metov iz igre.

"Žoga je zadela tablo, vsak del obroča, zadela celo Jerryja Westa (nekdanjega košarkarja in zvezdnika lige NBA, katerega podoba krasi logotip tekmovanja) in se nato vrnila do mrežice. To definitivno ni bil lep met," je po dramatični zmagi v New Yorku povedal zvezdnik Dallasa, ki je sprva mislil, da bo njegov met zgrešil cilj. Zato je bil nekoliko nepripravljen na veliko slavje, ko so proti njemu stekli soigralci ter lastnik kluba Marc Cuban. S kar sedmimi zadetkimi meti za tri točke se je izkazal Vince Carter in dosegel najvišje število točk v tej sezoni (23). Nowitzki je denimo zgrešil vseh pet metov z velike razdalje.

Udrih še zadnjič na newyorški klopi

Gostiteljem ni pomagalo niti 44 točk razpoloženega Anthonyja. Odlično predstavo soigralca je še zadnjič v New Yorku spremljal slovenski legionar Beno Udrih, ki ponovno ni dobil priložnosti, pač pa ostal prikovan na klopi za rezervne igralce tudi na zadnji tekmi za kratkohlačnike.

"Razočarani smo, da se ni izšlo za Bena in Metto. Zahvaljujemo se jima za vse, kar sta storila za New York v tej sezoni in jim želimo veliko sreče v nadaljevanju kariere," je dejal predsednik kratkohlačnikov Steve Mills.

Slovo je čustveno sprejel predvsem Metta World Peace, ki se je rodil v New Yorku.

Dallas je na lestvici prehiteli Dragićev Phoenix, ki je tako v zahodni konferenci padel na osmo mesto.

Ne spreglejte