Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2012,
10.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

NBA Dirk Nowitzki

Torek, 24. 1. 2012, 10.37

8 let, 5 mesecev

Nowitzki obžaluje reprezentančno udejstvovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki zaradi zdravstvenih težav obžaluje lanskoletno reprezentančno udejstvovanje. Njegovi rojaki medtem iščejo novega selektorja.

Dallas v novi in predvsem skrajšani sezoni severnoameriške poklicne lige NBA še ni ujel pravega šampionskega ritma. Tudi najkoristnejši igralec zadnje sezone Dirk Nowitzki ima kar nekaj težav z lovljenjem svoje prave forme in po statističnih kazalcih krepko zaostaja za minulimi sezonami. Del razlogov se skriva tudi v težavah s kolenom, ki so 213 cm visokega Nemca zdaj potisnile še na seznam poškodovanih. Koliko časa bo prebil tam, še ni znano, njegov klubski šef Mark Cuban pa ob tem javno zavrača črnoglede misli. Bolj nejevoljen je Nowitzki, ki je ameriški sedmi sili že priznal, da nastop na evropskem prvenstvu 2011 ni bila najbolj modra poteza, saj telo pri njegovih letih potrebuje poletni čas za regeneracijo. S tem je bržčas tudi potrdil, da se letos ne bo udeležil kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2013.

Veliko vprašanje je tudi, ali bomo Dirka tedaj videli v Sloveniji, kjer bi lahko skočil celo na prvo mesto strelcev evropskih prvenstev. V Litvi je namreč dosegel 156 točk, skupaj z debelo "podlago" zadnjih let pa njegov točkovni izkupiček znaša 983 točk. Zmanjkalo mu je torej natančno 21 točk, da bi se na vrhu večne lestvice izenačil z nekdanjim motorjem grške reprezentance Nikosom Galisom. Slednji je rekordnih 1004 točke dosegel na vsega 32 tekmah, Nowitki je doslej odigral že 44 tekem.

Drugo veliko vprašanje pa je, kdo bo v prihodnje vodil nemško izbrano vrsto, saj se je po Litvi od rojakov poslovil še drugi Dirk. Gre za selektorja Bauermanna. Njegov naslednik naj bi bil znan že prihodnji mesec, med kandidati pa je znova tudi Svetislav Pešić, ki je v nemški košarki zapisan z zlatimi črkami.

Ne spreglejte