Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
21. 2. 2015,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Zlatorog

Sobota, 21. 2. 2015, 21.49

8 let

Novomeščani dolgo časa lomili in zlomili Laščane

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V finalu pokala med Zlatorogom in Krko je s 77:67 zmagala zadnja in osvojila drugi pokal v samostojni Sloveniji. Tekma je bila odločena v zadnjih dveh minutah.

V skoraj polni dvorani Tri lilije, kjer so navijači obeh moštev pripravili peklensko vzdušje, sta se za pokalni naslov udarila domači Zlatorog in Krka, ki je branila naslov iz lanske sezone.

V prvih minutah sta obe moštvi uspešno izpeljevali svoje napade, po vodstvu s 3:0 za Laščane pa so Novomeščani po zaslugi dveh protinapadov Mateja Rojca pobegnili na šest točk prednosti, kar je bila tudi najvišja prednost v prvem polčasu.

Košarkarji Zlatoroga so se hitro vrnili v igro in si zagotovili minimalno vodstvo, vodstvo Krke pa je po prvih desetih minutah potrdil razpoloženi Chris Booker, ki je že po prvi četrtini imel sedem točk ob svojem imenu.

Tudi drugo četrtino so bolje začeli gostje in spet nekajkrat zbežali na šest točk prednost, vendar je ta bila kratkega veka. Laščanom se je odprl met za tri točke in pri rezultatu 32:29 ponovno prešli v vodstvo, ki ga je nekaj sekund pozneje s prvimi točkami na tekmi izničil Malcolm Armstead.

Nora serija trojk domačinov (iz 14 poskusov bili uspešni sedemkrat) se je nadaljevala, prednjačil pa je nekdanji mladinski reprezentant Miha Lapornik, ki je prvih 20 minut končal pri 16 točkah. Piko na i prvemu polčasu je s sedmo trojko na tekmi dal Miha Vašl ter Zlatorogu prinesel vodstvo točke ob polčasu (39:38).

Laščani pobegnili, a ne za dolgo

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Krka je po štirih minutah igre spet minimalno povedla, domač odgovor pa je spet sledil z uspešnimi meti za tri točke v režiji Vašla, Lapornika in Jovanoviča ter Laščanom prinesla v 28. minuti najvišjo prednost z devetimi točkami (53:44).

Tako kot nekoliko višja prednost Krke v prvem polčasu se tudi laška ni za dolgo ustalila. Novomeščani so v napadu postali zanesljivejši, Zlatorog pa se je zatekal k številnim metom z razdalje, ki pa ob koncu tretje četrtine niso bili uspešni. Prednost Laščanov je bila pred zadnjo četrtino znova le točka (53:52).

Krka počasi zlomila domačine

Krka počasi zlomila domačine Domačini so do 33. minute nadaljevali v vodstvu, vendar jim met ni več služil tako dobro kot v prvem polčasu, Krka pa je padec izkoristila in po tretji četrtini spet nekoliko pobegnila Laščanom (na pet točk).

Ko se je zdelo, da so domačini porabili vse naboje in energijo (Sašo Zagorac in Lapornik sta na parketu prebila praktično vso tekmo), so se spet vrnili in prednost nekajkrat znova znižali le na točko.

Vseeno se jim v vodstvo ni več uspelo prebiti, Krka pa je po zaslugi trojke Bookerja vstopila s šestimi točkami prednosti, minuto in pol pa je ta znašala že sedem.

Po tej razliki se domačinom ni več uspelo vrniti v tekmo, pomagala pa jim ni niti minuta odmora. Krka je v zadnji minuti s uspešnimi prostimi meti ohranila težko priborjeno prednost in slavila s 77:67 ter osvojila drugi pokalni naslov.

Najboljša strelca pri zmagovalcih sta bila z 18 točkami Booker in Armstead, pri Laščanih jih je Lapornik dosegel 21.

Ne spreglejte