Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
7. 8. 2015,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žiga Dimec

Petek, 7. 8. 2015, 14.05

8 let

Novinec, ki je dočakal "pretepanje" pod košem

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letošnja reprezentančna akcija je za Žigo Dimca krstna med člani, kjer se je dobro ujel, na zadnji tekmi proti Avstraliji pa tudi dočakal pravi boj pod košem.

Slovenski selektor Jure Zdovc ima pod košem na izbiro dva mlada klasična centra. Po dobri sezoni pri Rogaški je poleg Alena Omića vpoklical še njegovega nekdanjega soigralca iz mlade reprezentance 22-letnega Žigo Dimca.

"Nisem prvi center, česar tudi nisem pričakoval. V obrambi mislim, da sem naredil svoje," je s svojo igro zadovoljen drugi najmlajši košarkar med Zdovčevimi izbranci.

212 centimetrov visoki Dimec je odigral vse tri dozdajšnje tekme, prvo proti Novi Zelandiji je celo začel v prvi postavi in bil z 11 točkami drugi strelec Slovenije.

Obramba na primerni ravni, v napadu se še lovijo

Na drugi in tretji tekmi Slovenije, ko so jim dvakrat nasproti stali košarkarji Avstralije, je bil boj pod košem veliko trši kot na prvi tekmi. Avstralci kljub nepopolni centrski liniji v svojih vrstah premorejo prvaka lige NBA Andrewa Boguta, izkušenega Davida Andersena in robustnega Nathana Jawaija, s katerim je trdo bitko bil prav Dimec.

"Z Jawaijem je bilo kar veliko 'pretepanja', to sem nekoliko pogrešal v slovenskem prvenstvu," se Dimec ni ustrašil avstralskega hrusta, ki po nekaterih podatkih tehta kar 140 kilogramov.

Slovenija je na vseh treh tekmah odigrala dobro obrambo, v napadu pa se je predvsem na zadnji tekmi, ko je Slovenija dosegla le 51 točk, poznalo, da še manjka prava ideja.

"Vse tri tekme so bile korektne v obrambi, v napadu še nismo uigrani. Če bo obramba ostala na taki ravni in če bomo še nekoliko dvignili napad, lahko premagamo vsakega," je prepričan Dimec, ki je ob krstnem vpoklicu v člansko reprezentanco okrepil tudi večkratnega slovenskega prvaka Krko, s katero bo igral v ligi ABA in novem evropskem pokalu pod okriljem Fibe.

Ne spreglejte