Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
15. 10. 2020,
11.07

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

2

Natisni članek

Brooklyn Nets Steve Nash Dallas Mavericks Dirk Nowitzki

Četrtek, 15. 10. 2020, 11.07

3 leta, 6 mesecev

DIRK NOWITZKI

Nova definicija športne zvestobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

2

Dirk Nowitzki - slovo | Dirk Nowitzki in Luka Dončić, ki je v močeh navijačev Dallasa na dobri poti, da postane njegov naslednik. | Foto Reuters

Dirk Nowitzki in Luka Dončić, ki je v močeh navijačev Dallasa na dobri poti, da postane njegov naslednik.

Foto: Reuters

Potem ko je vse tekme v ligi NBA odigral v dresu Dallasa, se Dirk Nowitzki, kot vse kaže, tudi po igralski upokojitvi vidi izključno v  klubu iz Teksasa.

Steve Nash je pretekli mesec postal glavni trener severnoameriškega poklicnega moštva Brooklyn Nets. Iz kluba so prav ta teden sporočili, da bodo v novi sezoni med drugim nastopali tudi v replikah dresov iz začetka 90. let preteklega stoletja. Takrat je za Nets igral tudi pokojni hrvaški virtuoz Dražen Petrović.

Bolj kot barva dresov pa Nasha zanimata igralski kader in sestava strokovnega štaba. V slednjega je 46-letni Kanadčan poskušal zvabiti tudi nekdanjega soigralca Dirka Nowitzkega. Toda najboljši nemški košarkar v zgodovini lige NBA se je že zahvalil za ponudbo.

Čeprav priznava, da je odločitev povezana tudi z družino in časom, ki ga po koncu igralske kariere želi preživeti z njo, pa 42-letni nekdanji košarkarski zvezdnik iz Würzburga ne skriva niti nadaljnje pripadnosti Dallas. "Čas ni pravi. Iskreno, ne vem niti, ali bi lahko deloval drugje," je odločitev pojasnil Dirk, ki nikoli ni pretrgal vezi s svojim edinim ameriških delodajalcem. Lastnik Mark Cuban je namreč večkrat poudaril, da bodo zanj vrata vedno odprta. Trenutno ima status svetovalca.

Dirk Nowitzki | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Kdo je Dirk Nowitzki?

Velikan, bodoči stanovalec hiše slavnih, ki je vse tekme odigral v dresu Dallasa. Bilo jih je veliko – 1.520 v rednih delih sezon in še 145 v končnici. Leta 2007 je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige. Leta 2011 je bil MVP finala. Dallas je bil takrat tudi prvak lige. Zbral je tudi 14 nastopov na tekmah vseh zvezd, bil štirikrat izbran v najboljšo peterko lige in še petkrat v drugo peterko. Zvezdnik drugačnega kova. Neameriški, a so ga Američani vzeli za svojega. Z igro in pristopom je osvojil njihova srca. Ne le v Dallasu. 213 cm visoki krilni center pa je zvestobo kazal tudi v dresu nemške reprezentance. Prvič ga je oblekel leta 1997, poslovil se je 19 let pozneje. Vmes je bil z rojaki evropski podprvak (2005) in bronast na SP 2002.
Magic Johson in Luka Dončić
Sportal Magic Johnson: Luka, pridi v Los Angeles!
Porzingis Dončić
Sportal Dončićev soigralec Porzingis prestal operacijo
Ne spreglejte