Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
22.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

košarka Beno Udrih LeBron James

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 22.06

7 let, 12 mesecev

Noro! LeBronu Jamesu se je "utrgalo", Udrih ostal na klopi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je poskrbel za rekord kariere. Na tekmi z Bobcats je dosegel neverjetnih 61 točk. Beno Udrih na gostovanju z Memphisom ni stopil na parket.

Branilci naslova iz Miamija so pričakovano ugnali Charlotte Bobcats, a to še zdaleč ni bila glavna novica dneva. Za njo je poskrbel prvi zvezdnik lige NBA LeBron James, ki se je ustavil šele pri 61 točkah in dosegel strelski rekord že tako bogate kariere. Postal je 18. košarkar v zadnjih 51 letih, ki je na tekmi lige NBA dosegel vsaj 60 točk. Popravil je osebni rekord (56 točk iz leta 2005, ki jih je dosegel na tekmi proti Torontu, a je nosil še dres Clevelanda), pa tudi klubski rekord Miamija. "Vsak večer, ko se odpravim na parket, želim postati MVP (najboljši in najkoristnejši igralec, op.p.) lige NBA, MVP mojega moštva, MVP mene in moje družine. Postavim sem si visoke cilje in z njimi moram živeti," je dejal novopečeni rekorder.

Občinstvo v AmericanAirlines Areni je s stoječimi ovacijami pozdravilo strelski dosežek "kralja" Jamesa, ki je zadel 22 od 33 metov iz igre. Pohvalil se je lahko s fantastičnim odstotkom metov za tri točke (od desetih jih je v polno pretopil kar osem, ki jih je zadel zaporedoma), s črte prostih metov pa je zanimivo metal slabše kot za trojke, zadel je devet od dvanajstih poizkusov. V prvem polčasu je dosegel 24 točk, nato pa jih v tretji četrtini dodal še 25.

V zgodovini NBA je po letu 1985 je pet igralcev končalo tekmo z vsaj 60 točkami ter petimi skoki in podajami. James se je pridružil Davidu Robinsonu, Michaelu Jordanu, Tracyju McGradyju in Gilbertu Arenasu. Po nastopu na tekmi zvezdnikov ima izvrstno povprečje. Na petih tekmah je povprečno dosegel dobrih 37 točk. "Bog mi je omogočil nekatere neverjetne zmožnosti, s katerimi lahko igram košarko. Vsak večer jih skušam izkoristiti. Soigralci in trener mi zaupajo ter omogočajo, da jih lahko pokažem," je povedal James.

Miami je zmagal osmič zapored, proti Charlottu pa je trener Erik Spoelstra spočil Dwayna Wada. V tej sezoni je več točk dosegel kratkohlačnik Carmelo Anthony (62). Tudi on se je znesel nad Bobcats.

Memphis je na gostovanju v Washingtonu premagal Wizzards, Beno Udrih pa ni dobil priložnosti za nastop. Grizliji so prekinili zmagoviti niz ekipe iz prestolnice, ki je trajal šest tekem.

Ne spreglejte