Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
17. 5. 2012,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Indiana Pacers Kate Upton LeBron James Chris Bosh Dwyane Wade

Četrtek, 17. 5. 2012, 11.17

8 let

Ni Bosha, je podpora Kate Upton – Miami v težavah

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miami Heat so brez enega od članov "velike trojke" pred zahtevno nalogo. Chrisa Bosha zelo pogrešajo, priznava Dwyane Wade. Še posebej proti Indiana Pacers, ki imajo vrsto odličnih centrov.

"Chrisa pogrešamo. O tem ni dvoma. Naša ekipa ga potrebuje. Potrebujemo njegovo prisotnost, njegove točke. Ko je on na parketu, mora tekmec naj resno paziti," je po drugi tekmi konferenčnega polfinala lige NBA med Miami Heat in Indiana Pacers izpostavil Dwyane Wade. Njegovi Heat so izgubili 75:78 in Pacers so serijo izenačili na 1:1. Bosh si je na prvi tekmi poškodoval trebušno mišico in bo odstoten za nedoločen čas. Druga tekma je potrdila, da je za Miami to resen udarec. O tem je govorila že statistika iz rednega dela: Bosh je imel povprečje 18 točk in 7,9 skoka na srečanje. Ko je izpustil devet tekem, so izgubili petkrat. Prave zamenjave za Bosha Miami nima, saj je že tako ali tako šibak pod košem. Joel Anthony in Ronny Turiaf vsaj v napadu nista rešitev (na drugi strani ima Indiana odlična Roya Hibberta in Davida Westa). Tako se je na drugi tekmi Udonis Haslem večkrat postavil na mesto centra, na "štirico" pa LeBron James. S tem napad Miamija še dodatno trpi, saj James, ki je njihov najboljši podajalec, kot krilni center ne more še organizirati napada. "Ko igraš na krilu, imaš več prostora. Pod košem pa je bolj zgoščeno in se igra bolj fizično," tarna LeBron James.

Zdaj bi morali nekaj več dati zlasti branilec Mario Chalmers in krilni košarkarji Shane Battier, Mike Miller in James Jones, a na drugi tekmi niso (skupaj vsega 12 točk). To bi morali biti njihovi glavni aduti za tri točke, a so zadeli le enega od 16 metov za tri točke. James in Wade sta dala v torek 52 od Miamijevih 75 točk oziroma 21 od 23 v zadnji četrtini. V raketi sta sicer obe ekipi dosegli po 38 točk, a večina Miamijevih je bila po prodorih Jamesa in Wada. Turiaf, Anthony in Haslem so dali skupaj le sedem točk in imeli 12 skokov, West in Hibbert pri Indiani pa 27 točk in 21 skokov. LeBron in Dwyane bosta torej sama težko izločila Indiano. Še posebej, če bosta igrala toliko kot na drugi tekmi: James je celoten drugi polčas in skupaj 43 minut. "Štirideset minut v končnici je nekaj drugega kot 40 minut v rednem delu. Tempo je višji. Igra se mnogo bolj agresivno. Upam, da bom sem in tja dobil nekaj prostih minut," pove James. "James v zadnji četrtini ne bo mogel počivati. Še naprej lahko pričakuje več kot 40 minut na tekmo," mu sporoča trener Erik Spoelsta.

Z Wadom jima torej ne bo preostalo drugega, kot da stisneta zobe. "Nekako moramo najti pot. Mislim, da na drugi tekmi nismo bili slabi, le zgrešili smo nekaj odprtih metov," dodaja Wade in javno poziva Chalmersa, naj se zbere in odigra na višjem nivoju. V torek je zadel le dva od 10 metov iz igre, zaradi dveh osebnih napak v uvodnih minutah pa je igral le 22 minut. "Maria potrebujemo na igrišču. Takoj se mora nekaj naučiti iz svojih napak. Ve, kako vpliva na ekipo, če igra le 22 minut. Radi bi, da igra vsaj 30 minut na tekmo." Zdi se, da bo edina Miamijeva rešitev še bolj agresivna obramba, pa so že v torek Indiano ustavili pri drugem najnižjem številu doseženih točk ob zmagi v končnici. Naslednji dve tekmi gostijo Pacers, prvo v noči na petek.

Ne spreglejte