Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 7. 2020,
7.40

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,96

2

Natisni članek

LeBron James Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 12. 7. 2020, 7.40

3 leta, 9 mesecev

Neverjeten koš Dončića, ki se mu klanja tudi Neymar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,96

2

Nov dan, nov spektakularen koš Luke Dončića, ki se skupaj z ekipo Dallas Mavericks v zabaviščnem parku v Orlandu na Floridi pripravlja na nadaljevanje sezone v ligi NBA. Če je v petek navdušil s košem z odbojem od konstrukcije na stropu, je včeraj spektakularno zadel z nogo.

Enaindvajsetletni košarkarski biser Luka Dončić se je koša veselil kot majhen otrok, s potezo pa je očitno navdušil tudi brazilskega nogometaša Neymarja, ki je posnetek delil na družbenem omrežju Instagram. 

Tudi v petek je Dončić navdušil s posebnim košem:

LeBron James ne bo sledil zgledu Dončića in druščine

Kot smo na Sportalu že poročali, bodo igralci lige NBA, ki se bo konec meseca nadaljevala v sklopu Disneyejvega zabaviščnega parka v Orlandu na Floridi, na hrbtni strani svojih dresov nosili različne slogane, s katerimi bodo opozarjali na sistemski rasizem in družbeno neenakost v ZDA.

V ekipi Dallas Mavericks so soglasno izbrali slogan Equality (enakopravnost), da bodo imeli štirje neameriški igralci slogan izpisan v maternem jeziku. Na Dončićevem dresu bo poleg številke 77 po novem izpisana beseda enakopravnost.

Igralci Dallas Mavericks bodo na hrbtni strani dresa nosili slogan enakopravnost:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Equality is a universal language. #MFFL #WholeNewGame

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs) on

Liga NBA je odobrila 29 sloganov, ki jih bodo igralci lahko nosili na zadnji strani dresa v nadaljevanju sezone namesto imena. Na seznamu so tudi gesla Black Lives Matter (Črna življenja štejejo), Vote (Glasuj), I Can't Breathe (Ne morem dihati), Justice (Pravica), Peace (Mir), Equality (Enakopravnost), Freedom (Svoboda), Enough (Dovolj), Power to the People (Moč ljudstvu), Justice Now (Pravica zdaj) ...

Po poročanju športnega medija ESPN se je za enega od sloganov odločilo kar 285 igralcev izmed 350, med njimi pa ne bo največjega zvezdnika lige LeBrona Jamesa iz moštva Los Angeles Lakers, ki je svojo odločitev pojasnil v včerajšnjem javljanju iz Orlanda.

"Ne gre za nespoštovanje do seznama predlogov, ki smo ga dobili igralci. Spoštujem idejo, a med predlogi nisem našel nobenega, ki bi se skladal z mojo misijo, z mojimi cilji. Želel bi si imeti besedo pri izboru sloganov, ampak tako je, s tem nimam težav … Ne potrebujem pa ničesar na svojem hrbtu, da bi ljudje razumeli, kdo sem in česa si želim," je poudaril James. "Še naprej bom zunaj parketa in v pogovoru z vami nadaljeval delo in podpiral gibanje Black Lives Matter," je zagotovil.

Preberite še:

Sportal Prvi skupni trening Dallasa in nov atraktiven koš Luke Dončića #video
Luka Dončić Kristaps Porzingis
Sportal Nima strahu, z Dončićem gledata naprej
Ne spreglejte