Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
9.39

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lamar Odom bolnišnica bordel

Sreda, 14. 10. 2015, 9.39

5 let, 7 mesecev

Nekdanji zvezdnik lige NBA se po obisku bordela v bolnišnici bori za življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lamar Odom si je v ZDA spet prislužil pozornost medijev. Nekdaj odličnega košarkarja so po obisku prodajalk ljubezni v bordelu v Nevadi nezavestnega prepeljali v bolnišnico, kjer se bori za življenje.

Košarkarski veteran, ki je 14 sezon preživel v ligi NBA, nazadnje v sezoni 2012–2013, ko je igral za Los Angeles Clippers, je zanimanje javnosti žel tako na parketu kot z razgibanim zasebnim življenjem zunaj košarkarskih dvoran.

Odom se je leta 2009 poročil z zvezdnico ameriških resničnostnih televizijskih šovov Khloe Kardashian, a zvezdniška zveza ni dolgo trajala, saj je ena izmed bolj izpostavljenih članic razvpitega klana decembra 2013 vložila zahtevo za ločitev. Leta 2013 so ga aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, še pred tem je stolpce tabloidov polnil z zakonskimi težavami in težavami z odvisnostjo od drog.

Po poročanju ameriških medijev so petintridesetletnega Odoma v torek hospitalizirali, potem ko je nezavesten obležal v eni od sob bordela Love Ranch v Crystalu v ameriški zvezni državi Nevada, kjer je prostitucija legalizirana. Ameriški mediji se sklicujejo na uradni vir tamkajšnje policije oziroma šerifovega urada v okrožju Nye, ki je prejel klic iz bordela o neodzivnem moškem, ki potrebuje nujno medicinsko pomoč. Portal TMZ poroča, da je zdravstveno stanje Odoma resno. Košarkar je v komi v bolnišnici v Las Vegasu, kjer se bori za življenje.

Po besedah lastnika bordela naj bi zaužil preveliko dozo "zeliščne viagre"

Lastnik omenjenega bordela in medijska osebnost Dennis Hof je za poročila Buzz Feed News omenil morebiten razlog za nenadno slabost nekdanjega košarkarskega zvezdnika, ki je nekaj dni pri njih preživel v družbi deklet. Po njegovih besedah je bržkone zaužil preveliko dozo "zeliščne viagre", ki jo je splaknil s konjakom.

Po prvih poročilih o Odomovih resnih težavah z zdravjem so začela deževati sporočila na družbenih omrežjih. "Molitev vse do najvišjih instanc za mojega brata Lamarja," je čivknil zvezdnik moštva Miami Heat Dwyane Wade. Željam za čimprejšnje okrevanje se je pridružil tudi zvezdnik Clippers Paul Pierce: "Moje molitve gredo k Lamarju in njegovi družini. Bog, prosim te, da narediš, kar lahko, da bi mu pomagal skozi to."

Odom je imel težko otroštvo, oče je bil heroinski odvisnik, po smrti matere zaradi raka pri 12 letih pa ga je vzgajala babica. Iz prejšnje zveze ima dva otroka, hčerko Destiny in sina Lamarja mlajšega, tretji otrok Jayden je umrl med spanjem, star le pol leta.

Odom je z reprezentanco ZDA na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004 osvojil bron, na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji pa zlato kolajno. V ligi NBA je igral tudi za Miami Heat in Dallas Mavericks, pred lansko športno upokojitvijo pa je bil za kratek čas član španske Laboral Kutxe in ekipe v ligi NBA New York Knicks, za katero pa ni zaigral.

Ne spreglejte