Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
9. 4. 2016,
10.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Evroliga ECA Fiba

Sobota, 9. 4. 2016, 10.13

6 let, 7 mesecev

(Nekdanji) hrvaški velikan že ima mesto v Fibini ligi prvakov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Cibona | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hrvaški košarkarski klub Cibona je sprejel ponudbo Fibe in bo v prihodnji sezoni igral v ligi prvakov.



Fiba (Mednarodna košarkarska zveza) in ECA (European Commercial Assements) se bojujeta za prevlado nad evropskimi klubskimi tekmovanji. V zadnjem desetletjem sta bili najmočnejši tekmovanji pod okriljem ECA, kar je poskušala Fiba spremeniti, vendar so bili njeni predlogi premalo konkretni za evropske klube.

11 evropskih velikanov je tako že sklenilo desetletne pogodbe za nastopanje v evroligi, ki bo v prihodnji sezoni štela 16 moštev, mesto pa bo imel zagotovljeno tudi letošnji prvak Eurocupa. Sodelujoče ekipe za prihodnjo sezono v Eurocupu in v obeh Fibinih tekmovanjih še niso znane.


Zagrebški klub je bil že na skupščini lige ABA pred dvema tednoma edini, ki je nasprotoval predlogu ECA. Liga ABA je z 11 glasovi za in enemu proti sprejela ponudbo ECA in bo v prihodnji sezoni imela zagotovljeno eno mesto v evroligi in še tri v Eurocupu.

Prvi mož Cibone Aleksadar Petrović si želi dveh tekem na teden. | Foto: Prvi mož Cibone Aleksadar Petrović si želi dveh tekem na teden.

"Ne rušimo lige ABA"

 

Zdaj je postalo uradno, da bo Cibona v prihodnji sezoni igrala v Fibini ligi prvakov.

 

"Ne moremo živeti od ene tekme na teden, po drugi strani pa si mesta v Eurocupu nismo zagotovili. Ne rušimo lige ABA, si pa želimo igrati v evropskem tekmovanju," je za hrvaško stran 24sata.hr dejal Petrović, prvi mož Cibosov.

 

Fiba je pred nekaj dnevi doživela hladen tuš s strani španskih klubov, ki so se prav tako odločili za ECA, k temu predlogu pa se nagibajo tudi nemški klubi, medtem ko je situacija v Italiji razdeljena in še ni znano, kako se bo razpletla.

 

Liga prvakov naj bi v prihodnji sezoni skupaj štela 56 moštev iz 30 držav. 24 moštev od skupno 32 se bo neposredno uvrstilo v redni del, osem pa skozi kvalifikacije.

 

Ne spreglejte