Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Avanzo Jure Zdovc Igor Kokoškov selektor

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 12.53

8 let

Negotovost, kdo bo napisan na tabli kot novi košarkarski selektor

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vprašanje, ki je še vedno odprto v slovenski košarki, je, kdo bo novi selektor naše reprezentance. S slovenske krovne košarkarske organizacije sporočajo le to, da bo novo ime znano še ta mesec.

Nezadržno se približuje žreb za svetovno prvenstvo v Španiji. 3. februarja bodo plesale kroglice v bobnih, slovenska delegacija pa bo imela v Španiji tri člane – Iztoka Remsa, Mateja Avanza in Raša Nesterovića.

Zdovc, Kokoškov …

Novega selektorja seveda ne bo na žrebanju skupin, saj to tudi v preteklosti ni bila praksa. Bo pa do takrat že znano ime, ki bo nasledilo Božidarja Maljkovića. Kateri so njihovi sogovorniki, na Košarkarski zvezi Slovenije ne želijo povedati. V javnosti je najbolje zapisan Jure Zdovc. V zadnjem intervjuju za Sportal je tudi Erazem Lorbek dejal, da so pod njegovim vodstvom najbolje delali. Na drugi strani se v kombinacijah pojavlja tudi Igor Kokoškov (od leta 2008 je vodil gruzijsko reprezentanco), ki je dobro zapisan pri družini Dragić. Gorana Dragića, našega najboljšega košarkarja, je treniral štiri leta in pol, pred začetkom te sezone pa se je iz Phoenixa preselil v Cleveland.

Aleš Pipan kot morebitni tretji kandidat je dejal, da bo verjetno letos poleti čas za počitek ...

Direktor reprezentance Matej Avanzo pravi, da številni dejavniki vplivajo na izbiro novega selektorja. Za mnenje so povprašali tudi igralce: "V kratkem bomo obvestili javnost, kako in kaj. Ne bi rad govoril, s koliko kandidati se pogovarjamo. Ne bi bilo pošteno. Smo se pa posvetovali z veliko ljudmi, prav tako smo bili v stiku z igralci. Vedno se posvetujemo z njimi, njihovo mnenje pa nima odločilno pomena. Mi izbiramo selektorja in odgovarjamo za to. Veliko dejavnikov je. Tudi cena je odločilna."

Vzporedno z imenovanjem selektorja bo znana tudi finančna slika EuroBasketa

Zagotovo je, da tako drag, kot je bil Maljković, novi ali morda stari obraz na selektorski klopi ne bo: "Na domačem EuroBasketu smo se načrtno odločili, da naredimo malce odstopanja navzgor. Zdaj bomo regulirali. Na podlagi našega proračuna. Ponudimo lahko toliko, kot imamo. Ne bomo zapravili niti enega evra več."

To, ali bo imel slovenski selektor tudi klubsko vlogo, za odgovorne na Košarkarski zvezi Slovenije ne igra pomembne vloge. Avanzo poudarja, da ima vse svoje prednosti in slabosti.

Sporoča pa še, da bodo vzporedno z imenovanjem novega selektorja prav tako objavili finančno poročilo z EuroBasketa, na katerem je Slovenija osvojila peto mesto ter si zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji in evropskem prvenstvu v Ukrajini.

Ne spreglejte