Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 9. 2011,
23.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 23.00

8 let

"Ne dojamemo bistva napada na cono"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski košarkarji bi skoraj zapravili prednost 21 točk proti Ukrajini. Vnovič jim je povzročala preglavice conska obramba, v našem taboru pa obljubljajo, da se bodo skušali znebiti te hibe.

Michael Fratello, selektor Ukrajine: "Gledali smo dva različna polčasa. Po zaostanku 21 točk smo naredili preobrat. Izpeljali smo nekaj protinapadov in nismo več dopuščali, da bi bila Slovenija tako suverena v skoku. Odigrali smo tudi dobro obrambo, predvsem consko. V prvem polčasu prave obrambe sploh ni bilo. Imeli smo priložnost za zmago, vendar smo naredili nekaj kritičnih napak. Drugih dvajset minut je spodbudnih za nas. Slovenija ima odlično ekipo, ki je zelo disciplinirana. V prvem polčasu nas je povsem utišala."

Uroš Slokar, košarkar Slovenije "Enostavno ne moremo dojeti bistva napada na to cono. Ne naredimo tisto, kar smo si zamislili. Ekipe nam bodo cono postavljale nedvomno vse tekme, ker vidijo, da ne najdemo ritma. Upam, da bomo našli to rešitev. Vsi bomo delali na tem. Smo sposobni igrati proti taki obrambi, vendar le s pravim ritmom. Na treningu smo delali na tem, a še ni prišlo do izraza. Ujeti moramo tisto željo, ki nas bo povlekla v napadu. Petkov prost dan bo pravšnji, da bomo delali na coni. Tudi obramba ni bila na pravi ravni v zadnjih petnajstih minutah. Ključno pa bo, da se bomo navadili na consko obrambo."

Serhej Liščuk, košarkar Ukrajine "Čestitam Sloveniji za zmago, ki je igrala dobro. Bila sta dva povsem različna dela. Prvega smo igrali zelo slabo, v drugem pa pokazali, da lahko igramo tudi proti najboljšim ekipam. Prikazali smo pravi obraz. Pohvalili bi soigralce, da smo se proti takšni ekipi vrnili in bili celo v igri za zmago"

Mirza Begić, košarkar Slovenije "Pomembno je, da smo zmagali, vendar ne moremo biti zadovoljni z drugim polčasom. Ni bila ista energija ter sproščenost. Če želimo zmagovati, bomo morali igrati bistveno bolje."

Ne spreglejte