Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
10. 9. 2011,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Makedonija Slovenija

Sobota, 10. 9. 2011, 19.41

8 let

Maljković: Nismo imeli energije

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Obraz selektorja Božidarja Maljkovića je bil po vnovičnem porazu na evropskem prvenstvu vidno zaskrbljen. Makedonija je dala Sloveniji pravo učno uro košarke.

Marin Dokuzovski, selektor Makedonije: "Pred tekmo z Gruzijo smo imeli pritisk zaradi četrtfinala, zato takrat nismo igrali dobro. Sedaj smo bili povsem sproščeni. Opravili smo dober posel. Naša klop ni dolga. Hotel sem spočiti nekatere igralce na tej tekmi. Ta zmaga je za vse Makedonce. Imeli smo kontrolo tekme, dobro pa smo igrali tudi v obrambi."

Vlado Ilievski, košarkar Makedonije: "To je velika zmaga za nas. Igrali smo zrelo in bili samozavestni. Na takšen način igramo že ves turnir in zato smo enakovredni nasprotnik prav vsem. Sedaj nas tekmeci spoštujejo. Slovenija je v krizi. Ima kakovost in izkušnje in vem, da bo na tekmi s Finsko prišla do četrtfinala. Veseli smo za naše navijače, ki se zelo veselijo naših uspehov. Imamo veliko srce. Smo utrujeni, vendar še lačni zmag. Skušali bomo zmagati prav na vsaki tekmi. Lahko smo najboljši v skupini in zato gremo proti Rusiji na zmago."

Goran Jagodnik, košarkar Slovenije: "Nismo igrali tekme, kakor smo se dogovorili v garderobi. Ilievski in McCalebb sta delala, kar sta hotela. Imamo velike težave v napadu. Ne samo na tej tekmi, ampak praktično na vseh. V ponedeljek nas čaka pomembna tekma. Moramo zmagati, da se bomo uvrstili v Kaunas."

Božidar Maljković, selektor Slovenije: "Igrali smo slabo. To je moja prva tekma kot selektor, da smo igrali slabo v obrambi in napadu. Ilievski in McCalebb sta bila odlična, Makedonija pa je igrala kot ekipa. Pozabiti moramo na to tekmo in se osredotočiti na Finsko. Ta večer nismo imeli energije. Pred petimi dnevi smo igrali odlično z Rusijo z veliko protinapadi, dobro obrambo, sedaj pa povsem drugače. Mentalno se moramo sedaj v enem dnevu spočiti. Upam, da bo proti Finski bolje. "

Ne spreglejte