Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2011,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Božidar Maljković

Petek, 24. 6. 2011, 16.18

8 let

Četverici dodaten dopust, Vidmar vprašljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor košarkarske reprezentance, Božidar Maljković, je opravil dodatne razgovore z igralci, ki so imeli najdaljše sezone ali težave s poškodbami, ter jim omogočil dodaten odmor.

Četverici Erazem Lorbek, Jaka Lakovič, Boštjan Nachbar in Matjaž Smodiš bo tako omogočil, da se pripravam za letošnje evropsko prvenstvo namesto 10. julija v Kranjski Gori 18. julija priključijo na Ptuju, kjer se bo takrat začel drugi ciklus priprav.

O Vidmarju nakdnadno

"Erazem Lorbek in Jaka Lakovič sta sezono v španskem prvenstvu končala pred tednom dni, hkrati pa ju mučijo ponavljajoče se poškodbe – Erazma je nazadnje dajala Ahilova tetiva, Jako pa zadnja stegnska mišica. Matjaž Smodiš, ki se je v CSKA-ju po operaciji hrbtenice v prejšnji sezoni vrnil na igrišča, je prav tako sezono končal prejšnji teden, Boštjan Nachbar pa je za odlog pri začetku priprav prosil zaradi poškodbe stopala, ki pa, kot zdaj kaže, zanesljivo ne bo ogrozila njegovega nastopa na letošnjem EuroBasketu. Vsi štirje se bodo kaj kmalu začeli individualno pripravljati na projekt Litva 2011, in sicer v dogovoru s selektorjem Maljkovićem, trenerjem za telesno pripravo Tomažem Brincem in zdravnikoma reprezentance Slobodanom Macuro in Brankom Cvetičaninom," je o četverici, ki bo prvi tedenski ciklus priprav v Kranjski Gori izpustila, povedal direktor slovenskih članskih reprezentanc Matej Avanzo. Dodal je še: "V tednu dni bo jasno, ali bo s prvim dnem za priprave zaradi težav s stopalom nared Domen Lorbek, zanesljivo pa bo pripravljen Goran Jagodnik, ki mu kljub prvotnim drugačnim napovedim ne bo potrebno na operacijo kile. Gašper Vidmar je že opravil dodatne preglede novembra operiranega kolena, a dokončna odločitev o tem, ali bo pri letošnji reprezentančni akciji lahko pomagal, še ni padla."

Pripravam se bosta naknadno sicer pridružila še Edo Murič in Klemen Prepelič, igralca izbrana vrste do 20 let, ki ju od 14. do 24. julija v Bilbau čaka evropsko prvenstvo divizije A. Zaradi kasnejše priključitve četverice ali peterice reprezentantov, se je Košarkarska zveza Slovenije odločila medijski dan, napovedan za 12. julij, prestaviti za teden dni. Ta bo torej na Ptuju v torek, 19. julija 2011.

Ne spreglejte