Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 5. 2018,
6.46

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Natisni članek

NBA Liga NBA LeBron James Cleveland Cavaliers Boston Celtics

Sobota, 26. 5. 2018, 6.46

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, konferenčni finale, vzhod, 25. maj

Junaška predstava Jamesa, ki se je strgal z verige in izsilil sedmo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78
LeBron James | Foto Reuters

Foto: Reuters

Košarkarji Cleveland Cavaliers so za podaljšanje sezone in ohranitev upov na veliki finale lige NBA na šestem obračunu proti Bostonu nujno potrebovali zmago. Prinesel jim jo je (109:99) kdo drug kot izjemni LeBron James, ki je s 46 točkami izsilil sedmo tekmo. Do trojnega dvojčka je junaku zmanjkala ena asistenca.

Ko Clevelandu teče voda v grlo in se znajde v trenutku za biti ali ne biti, je tu običajno LeBron James. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Pred več kot 20.000 gledalci v domači Quicken Loans Areni se je snel z verige in z izjemno predstavo poskrbel za salve navdušenja med privrženci Clevelanda.

Če so po prvi četrtini proti Bostonu, ki je poskušal unovčiti zaključno žogico, a mu ni uspelo, gostitelji zaostajali za pet, je nato sledila odločilna četrtina. Dobili so jo s 34:18 in se na polčas odpravili z 11 točkami prednosti. To so v tretjem delu zvišali do +16, v zadnjem pa so Kelte znali zadržati na varni razdalji in zmagali s 109:99.

James je na parketu blestel v različnih elementih igre. Igral je skoraj celotno srečanje, z izjemo minute in 54 sekund. Ob zvoku sirene se je pobesneli 33-letnik, ki nikakor ni želel dopustiti, da bi se sezona že končala, ustavil pri 46 točkah, 9 asistencah in 11 skokih. Dodal je še tri ukradene žoge in eno blokado. Od trojnega dvojčka ga je ločila asistenca.

"Vedno sem rekel, da je sedma tekma najboljše, kar lahko dobiš v športu. Uživajmo v tej priložnosti in se zabavajmo. Le še ena zmaga nas loči, da se bomo borili za glavno nagrado. Če bi nam kdo pred sezono ponudil takšno priložnost, bi jo zagrabili z obema rokama." | Foto: Reuters "Vedno sem rekel, da je sedma tekma najboljše, kar lahko dobiš v športu. Uživajmo v tej priložnosti in se zabavajmo. Le še ena zmaga nas loči, da se bomo borili za glavno nagrado. Če bi nam kdo pred sezono ponudil takšno priložnost, bi jo zagrabili z obema rokama." Foto: Reuters

Od leta 1989 in Jordana kaj takega ni uspelo še nikomur

Še nikoli na odločilnih tekmah na izpadanje ni dosegel toliko točk, sicer pa je bila to njegova sedma tekma letošnje končnice, na kateri je dosegel več kot 40 točk.

S tem se je izenačil z Michaelom Jordanom po številu tekem z vsaj 40+ točkami v izločilnih bojih od leta 1989. Rekord sicer pripada Jerryju Westu, ki mu je leta 1965 to uspelo osemkrat.

"Uživajmo v priložnosti"

"Dober občutek je, ko veš, da boš lahko odigral še eno tekmo. Vedno sem rekel, da je sedma tekma najboljše, kar lahko dobiš v športu. Uživajmo v tej priložnosti in se zabavajmo. Le še ena zmaga nas loči, da se bomo borili za glavno nagrado. Če bi nam kdo pred sezono ponudil takšno priložnost, bi jo zagrabili z obema rokama," je po izjemnem prispevku na šesti tekmi dejal James.

Zmaga ima tudi grenak priokus, saj je Kevin Love zaradi domnevnega pretresa možganov srečanje predčasno končal že v prvi četrtini. Kaj lahko se zgodi, da ga na sedmi tekmi ne bo.

K doma še neporaženemu Bostonu

George Hill je za Cleveland, ki je dosegel osmo zaporedno domačo zmago, dodal 20 točk, Jeff Green pa 14, pri gostih je bil z 28 najbolj razpoložen Terry Rozier. Serija se zdaj seli na teren Bostona, kjer bosta ekipi v noči na ponedeljek obračunali za finalno vstopnico. Boston doma v tej sezoni končnice še ne pozna poraza. Dobil je vseh 10 tekem.

O finalistu vzhoda bo odločala nedeljska tekma pri Bostonu. Ta na desetih obračunih v končnici te sezone doma še ni izgubil. | Foto: Reuters O finalistu vzhoda bo odločala nedeljska tekma pri Bostonu. Ta na desetih obračunih v končnici te sezone doma še ni izgubil. Foto: Reuters

Liga NBA, konferenčni finale, vzhod, 25. maj:

Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 109:99 /3:3/
James 46, 9 asist., 11 sk., 3 ukr. žoge, blokada, Hill 20, Green 14; Rozier 28, Brown 27, Tatum 15

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Goran Dragić
Sportal Izbrali najboljše peterke lige NBA, Dragić praznih rok
Sportal Kdo bo zamenjal poškodovanega Zorana Dragića?
Golden State Warriors Houston Rockets
Sportal Rakete iz Houstona na pragu velikega finala, poškodba enega ključnih mož
Ne spreglejte