Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2018,
7.17

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

Houston Rockets Golden State Warriors Liga NBA

Petek, 25. 5. 2018, 7.17

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, konferenčni finale, zahod, 24. maj

Rakete iz Houstona na pragu velikega finala, poškodba enega ključnih mož

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Golden State Warriors Houston Rockets | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na peti tekmi konferenčnega finala zahodne konference so košarkarji Houstona pred domačimi navijači z 98:94 premagali aktualne prvake lige Golden State Warriors. V seriji zmag vodijo s 3:2, kar pomeni, da so samo še korak od uvrstitve v veliki finale. Ali jim bo to uspelo, bo znano na naslednji, šesti tekmi, ki jo bosta ekipi v Oaklandu odigrali v soboto.

Pri Raketah, ki so igrale v domači dvorani, je bil z 20 točkami (kar 18 jih je prispeval v drugi polovici tekme), sedmimi skoki in šestimi asistencami najbolj razigran Chris Paul, a se je v izdihljajih tekme poškodoval in predčasno zapustil parket. Za kako resno poškodbo gre, bo po zagotovilih trenerja Mika D'Antonija znano danes.

Chris Paul je odšepal s parketa. Za kako resno poškodbo gre, bo znano danes. | Foto: Getty Images Chris Paul je odšepal s parketa. Za kako resno poškodbo gre, bo znano danes. Foto: Getty Images

Odličen je bil tudi rezervist Eric Gordon, ki je dosegel 24 točk, slabe tri sekunde pred koncem tekme pa poskrbel za ključno potezo obračuna. Ukradel je žogo Draymondu Greenu in po tem, ko je Green naredil prekršek, zadel oba prosta meta ter postavil končni rezultat 98:94 za Houston.

Paul in Harden sta k zmagi Houstona skupaj prispevala 39 točk in deset asistenc:

 

James Harden je dodal 19 točk (in zgrešil vseh 11 poskusov za tri točke), Clint Capela pa je peto tekmo zahodne konference sklenil z dvojnim dvojčkom (12 točk in 14 skokov).

Eric Gordon je v ključnih trenutkih izkoristil nepozornost Draymonda Greena, mu ukradel žogo in poskrbel za končni izid 98:94 za Rakete. | Foto: Getty Images Eric Gordon je v ključnih trenutkih izkoristil nepozornost Draymonda Greena, mu ukradel žogo in poskrbel za končni izid 98:94 za Rakete. Foto: Getty Images

Pri poraženih Bojevnikih se je najbolje boril Kevin Durant, ki je dosegel 29 točk, Klay Thompson jih je dodal 23, Draymond Green je 12 točkam pripisal še 15 skokov, Stephen Curry pa je statistiko aktualnih prvakov izboljšal za 22 točk.

Curry, Durant in Thompson so skupaj prispevali 74 točk za Bojevnike:
 

Košarkarji bodo naslednjo, morda že odločilno tekmo odigrali v soboto. Če bo Golden State izenačil, bo odločilna tekma v noči na torek v Houstonu. Košarkarji Houstona so v velikem finalu nazadnje nastopili leta 1995, ko so tudi osvojili naslov prvakov.

Liga NBA, konferenčni finale, zahod, 24. maj

Houston Rockets : Golden State Warriors 98:94 /3:2/
Paul 20, 7 sk., 6 as., Gordon 24, Harden 19, Capela 12, 14 sk.; Durant 29, Draymond Green 12, 15 sk., Thompson 23, Curry 22

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še:

Jayson Tatum
Sportal To bo še zanimivo, Bostonu manjka le še zmaga do finala
stephen curry
Sportal Bojevniki podrli rekord iz leta 1948, Curry dosegel 35 točk #video
Luka Dončić
Sportal Kje bo Dončić zaslužil svoje prve milijone?

 

Ne spreglejte