Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
3. 8. 2012,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boštjan Nachbar Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 3. 8. 2012, 10.33

8 let

Nachbar: Mladi včasih malce pregrobo trenirajo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V letošnji reprezentančni akciji je bila Boštjanu Nachbarju zaupana vloga kapetana, ki jo vestno opravlja. Za Sportal je spregovoril o ponudbah, ki jih je imel, spremenjeni izbrani vrsti, OI ...

Nemški Bamberg, ki bo v prihodnji sezoni igral v elitni evroligi, je uspel v svoje vrste zvabiti slovenskega reprezentanta z NBA izkušnjami Boštjana Nachbarja. Ob odsotnosti Jake Lakoviča je nadomestni kapetan pomlajene izbrane vrste dejal, da so ob tej odločitvi prevladali izključno košarkarski motivi.

"Bamberg je že po sezoni stopil v kontakt z mano. Izrazil je željo, da bi igral za njih. To so bili začetni pogovori – nič resnega. Sprva si nisem vzel dovolj časa, da bi jemal to ponudbo kot resno možnost, ker sem imel bolj v ospredju ligo NBA. Imel sem kar nekaj pogovorov. Med drugimi je bil tudi Dragićev Phoenix. Bili smo zelo blizu, vendar bolj, kot je šel čas naprej, in ko me je obiskal v Kranjski Gori trener Bamberga, sem se odločil za Nemce. Temeljito smo se pogovorili, s športnim direktorjem sta mi dala vedeti, da bom imel vodilno vlogo v klubu, ki igra evroligo. Slišal sem, da je klub izjemno dobro organiziran. Veselilo me je pa tudi to, da je prav vsaka tekma odlično obiskana. Dvorana je polna. Prodajo več kot 4000 letnih kart, 7000 navijačev pa je potem na tekmah. Bolj, kot sem zbiral podatke o Bambergu, bolj sem se nagibal za odhod v Nemčijo. Tako sem dal prednost Bambergu pred večjimi ponudbami, ki sem jih imel iz Turčije in nekaj iz Španije. Bila je najnižja ponudba, ki sem jih imel na mizi. Pogodbo sem sprejel s košarkarskega vidika, saj želim igrati veliko in vodilno vlogo – na igralnem mestu, ki je meni pisan na kožo. Odločitev je bila povsem košarkarska. Rad bi ujel pravo formo in se dobro pripravil na domače evropsko prvenstvo. Po podpisu sem navdušen in bolj vesel, kot sem bil v zadnjih treh letih, ko sem podpisoval z bolj znanimi klubi. Mislim, da sem se prav odločil. Veseli pa tudi dejstvo, da bo z menoj družina in bomo blizu doma. Nazadnje smo bili najbližje Sloveniji, ko sem igral v Trevisu pred več kot desetimi leti," je odločitev, zakaj se je odločil za Bamberg, pokomentiral "Boki".

"Morali bi biti na OI"

Skupaj z reprezentančnimi kolegi bodo ta konec tedna igrali na turnirju v Stožicah, kjer bodo nasprotniki BiH, Hrvaška in Srbija. Slednje se pripravljajo na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Slovenija prihodnje leto, zato so verjetno bolj uigrane. Ob tem je treba še dodati, da bo slovenski selektor Božidar Maljković veliko priložnosti namenil mladim igralcem, ki so v izbrani vrsti. "Prvih nekaj dni je bilo napornih, ker nas je bilo manj na treningu. Zdaj je v zadnjih dneh le trening uigravanja 5-0 in 5-5. Trener bo preizkušal vse igralce. Mladi bodo veliko igrali verjetno. Vsi si želijo videti, kdo od teh mladih lahko pomaga ekipi v naslednjih letih. Bil sem izbran za kapetana te ekipe in skušam biti pravi mentor mladim fantom - veliko govoriti z njimi in jim dopovedati, kaj je reprezentanca. Da to ni klub in je treba individualne želje potisniti na stran. Moram pa jih pohvalaiti za zavzeto delo. Včasih celo malce pregrobo delajo in jih moramo potem zaustaviti, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb. Rezultat ni prvotnega pomena, kar ne pomeni, da ne bomo štartali na zmago. Ta reprezentanca si je ustvaril ugled v Evropi in si ne sme privoščiti večjih porazov. Vse ekipe bolj uigrani, ker jih čakajo kvalifikacije za EP, zato opozorilo," pravi Nachbar, ki ne spremlja pretirano košarkarskega dogajanja na olimpijskih igrah, a bi si želel, da bi bila Slovenija tudi v Londonu: "Zelo malo gledam. Ne poznam vseh rezultatov. S težkim srcem gledam tekme. Lani je malo zmanjkalo, da bi prišli na kvalifikacijski turnir, na katerem bi zagotovo prišli do olimpijske vozovnice. Zato ne gledam z užitkom OI. Morali bi biti tam. Mogoče si bom pa ogledal polfinale in finale."

Ne spreglejte