Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
7. 8. 2012,
10.43

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Milič Union Olimpija Trst

Torek, 7. 8. 2012, 10.43

4 leta, 4 mesece

Milič: V Olimpijo bi prišel za drobiž, a me niso želeli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ena od želja Marka Miliča za novo sezono je bila, da bi zaigral v dresu Uniona Olimpije in bi bil del slovenskega projekta, vendar je v ljubljanskem klubu naletel na gluha ušesa.

Očitno je ta teden čas za legende Olimpije. Dušan Hauptman je v ponedeljek optimistično dejal, da naj ne bomo presenečeni, če ga bomo nekdaj videli na klopi Olimpije in bo v enem letu že sledil rezultat. Tokrat pa smo se pogovarjali z drugo legendo. Markom Miličem.

"Prioriteta je radij treh ur iz Ljubljane"

Eden največjih ljubljencev slovenskega košarkarskega občinstva je zgodbo v Cremoni, kjer je zadnja leta igral na visoki ravni, zaključil, saj ima klub težave s proračunom. Išče pa predvsem kub v bližini doma. Zanj so se resno zagreli v Trstu, ki se je uvrstil v drugo ligo in ga zanima preboj v najmočnejše tekmovanja na Apeninskem polotoku. "V Evropi je kriza. V Rusijo se mi ne gre, v Turčiji sem že bil, ne dišijo pa mi niti daljne države, ki imajo denar. Zato se mi je ta zgodba o Trstu zdela zanimiva. Italijo poznam, vožnja iz Ljubljane je le 40 minut, zato smo se malce pogovarjali. Predvsem se pogovarjam z ekipami, ki so blizu, saj ne želim daleč od družine. Še vedno pa se mi žoga," o iskanju ponudb pravi Milič, ki se ne obremenjuje, v kolikor bi se dejansko dogovoril s Trstom in bi potem igral v drugi ligi. "V karieri sem igral 15 let v evroligi, prvih ligah in NBA-ju. So me pa iz druge italijanske lige klicali še iz Verone, ki je prav tako blizu. Prioriteta je radij do treh ur iz Ljubljane," se je nasmehnil "Milko".

"Finančno bi prišel v Olimpijo kot sedmi, osmi igralec"

Kot vedno je pri njemu aktualno vprašanje o Olimpiji, saj je pravi magnet za navijače in bi verjetno s svojo prisotnostjo pripomogel k temu, da bi v Stožice vnovič prišlo gledati tekme Olimpije več gledalcev. In kako široko so mu pri Olimpiji odprta vrata? "Agentu Borisu Gorencu sem rekel naj me zastopa. Jaz sem pripravljen, da bi jim pomagal znova osvojiti državni naslov, zmagati kakšno tekmo v evroligi in pripeljati nazaj ljudi v dvorano, vendar niso zainteresirani zame. In glede na to, da nimajo igralcev na mojem igralnem mestu, sem rekel, da pridem igrati za drobiž. Dobro sem pripravljen, da bi lahko še naredil razliko, vendar jih ne zanima. Imajo svojo pot. Finančno bi prišel igrati kot sedmi, osmi igralec. Da bi bil joker s klopi. Ne gledam na denar, ker bi rad igral še leto ali dve," je sprva o kontaktih z Olimpijo dejal Milič.

"Mlade je treba ščititi v garderobi, pri sodnikih ..."

Že v zadnjem pogovoru za Sportal je govoril, da ga zanima slovenski projekt Olimpije, v katerega bi bili vključeni mladi košarkarji in nekateri izkušeni slovenski legionarji. Takšen načrt je imel po njegovih besedah tudi direktor Slobodan Subotić, ki pa ni dolgo zdržal v Ljubljani. "Gledajo ozko usmerjeno, kdo je hitrejši na 100 metrov, kdo ima gram manj maščobe. Po teh kriterijih recimo Goran Jagodnik ni mogel več igrati košarke, vendar ima Jagodnik večje srce in je pravi borec, pa čeprav ni hiter več. Saj se še spomnite, ko je bil takrat celo MVP meseca v evroligi. Ko je bil Subotić, je bila nekako ideja, da se pripelje mlajše in nekatere starejše slovenske igralce, kot je Brezec, Nachbar ali jaz ter jim pomagamo. Tem mladim moraš kriti hrbet v garderobi in sodnikih, kot smo nekdaj Dragiću, Begiću. S tem proračunom, ki ga ima Olimpija, ne moreš narediti prave evropske zgodbe za top domete, vendar se lahko boriš po 'partizansko', da narediš kakšno presenečenje in nekaj tekem v evroligi zmagaš. Predvsem pa, da se nekaj naredi za slovensko košarko. Ti mladi bodo kasneje nosilci in publika bi zagrabila takšno zgodbo," je še o Olimpiji dejal Milič, ki očitno v svoji bogati karieri ne bo več zaigral v zeleno-belem dresu.

Ne spreglejte