Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
17. 2. 2016,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sreda, 17. 2. 2016, 10.09

8 let

Miami opravil menjavo, vendar brez Gorana Dragića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V vročici menjav v ligi NBA pred zaprtjem igralske tržnice številna moštva trgujejo. Tudi Miami najboljšega slovenskega košarkar Gorana Dragića se je dogovoril za menjavo, ki pa ni vključevala Gogija.

Do četrtka lahko klubi v ligi NBA še menjavajo igralce in okrepijo moštva pred ključnim delom sezone, ko se bodo ta borila za naslov.

Med številnimi ugibanji o menjavah se je pojavilo tudi ime slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki je lansko poletje sklenil dolgoročno pogodbo z Miami Heat, vendar se za zdaj zdi, da je še prehitro za odhod 29-letnika.

Miami je sicer opravil menjavo s tremi moštvi ter se "znebil" izkušenega in dragega Chrisa Andersena, v zameno pa dobil Briana Robertsa. S tem je prihranil dva milijona dolarjev (1,8 milijona evra) luksuznega davka.

Ob menjavi Andersena naj bi še vedno iskali klub, ki bi bil pripravljen vzeti prvega centra Miamija Hassana Whitesida, ki mu po letošnji sezoni poteče pogodba.

Največjo menjavo izvedla kluba Detroit Pistons in Orlando Magic

Po novem je Tobias Harris košarkar Detroita, v Orlandu pa bosta do konca sezone domovala Turek Ersan Ilyasova in Brandon Jennings.

Harris je v letošnji sezoni dosegal nekaj več kot 13 točk in sedem skokov na tekmo, kar je manj v primerjavi s prejšnjimi. Ob tem je poleti podpisal visoko pogodbo (štiriletno, vredno 64 milijonov dolarjev oz. 57 milijonov evrov), pri Detroitu bo pod košem tvoril močan dvojec z Andrejem Drummondom.

Detroit v boju za končnico, od katere je trenutno oddaljen le mesto, išče še izkušenega branilca.

Orlando je trenutno na 11. mestu Vzhodne konference in precej oddaljen od končnice, z menjavo pa bo imel več manevrskega prostora v prihodnji sezoni. Zelo mlademu moštvu so dodali dva bolj izkušena košarkarja.

Ilyasovi, ki je bil član prve peterke pri Detroitu, po sezoni poteče pogodba (moštvo ima možnost enoletnega podaljšanja), Jennings pa se vrača po hudi poškodbi. Ob odsotnosti je pri Detroitu izgubil mesto v prvi peterki, ob odlični formi Reggieja Jacksona pa je dosegal najslabše številke od prihoda v ligo NBA.

Kdo so najbolj vroča imena?

Še vedno v Houstonu domuje Dwight Howard, ki bo moral skoraj zagotovo pred četrtkom pospraviti kovčke in oditi drugam. Do zdaj so kot novo destinacijo najpogosteje omenjali Atlanto in Charlotte, kot kaže, pa je v boj vstopil tudi Washington. Novo moštvo naj bi v kratkem dobil tudi Lance Stephenson, ki se v letošnji sezoni ni znašel pri Los Angeles Clippers, odšel pa bi lahko v Orlando v zameno za Channinga Frya.

Toronto Raptors in Clippers iščejo načine, kako prepričati Brooklyn Nets o menjavi Thaddeusa Younga, Dallas pa si je zaželel srbskega košarkarja Nemanjo Bjelico, ki je član Minnesote Timberwloves.

Ne spreglejte