Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 5. 2016,
13.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Natisni članek

končnica NBA Toronto Raptors Eric Spoelstra Miami Heat Dwyane Wade Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 11. 5. 2016, 13.12

6 let, 7 mesecev

"Miami je najboljši, ko pustijo Goranu Dragiću, da je to, kar je"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Miami Heat danes ponoči čaka pomembna tekma s Torontom, saj bi si z zmago priigral zaključno žogico za vstop v konferenčni finale. Onstran luže je burila izjava novinarja, ki je začutil napetost med Goranom Dragićem in Dwyanom Wadom.

Novinar ESPN Brian Windhorst je v svojem poročilu omenjal, da je opazna neprijetna napetost na relaciji Goran DragićDwyane Wade. Njegova teza izhaja iz tretje tekme proti Torontu, ko je Dragić dobil malo minut (29, op. p.), Wade je dosegel 38 točk, Miami pa izgubil.

 

"Miami verjame v Wada, vendar je Vročica najboljša, ko najdražjemu igralcu Dragiću dopustijo, da je na parketu takšen, kot je sicer, ko je z žogo dominanten. Miami se mora odločiti. Trener Eric Spoelstra se mora odločiti, ali bo imel nadzor nad žogo Dragić ali Wade. Mislim, da je bolje za Miami, da ga ima Dragić. Naj dajo ključe Dragiću ali pa naj Wade še naprej dominira. To je za Spoelstro velika odločitev in to bo po mojem mnenju bolj vplivalo na končen izkupiček kot pa poškodba Hassana Whitesida," je dejal Windhorst.

 

Da bi bila med igralcema napetost, ni videti, saj je Wade z največjim veseljem pozdravil odločilen koš slovenskega košarkarja na četrti tekmi. Ta je Miamiju v podaljšku prinesel ključno razliko za izenačenje izida v zmagah na 2:2, dobro pa se razumeta tudi ob parketu.

 

"Ob takšnih stvareh se moraš znati zasmejati"

Na izjavo novinarja se je odzval tudi trener Spoelstra, ki je dejal, da je vse skupaj "neumno": "Ne samo da Goran in Dwyane igrata bolje, ko sta skupaj na parketu, ampak se tudi dobro razumeta. Uživata, ko je drugi na parketu agresiven. Rada igrata svojo igro. Prav tako imata garderobi zelo blizu. Neumno je, vendar smo navajeni. Ko izgubljaš tekmo, se vedno najde kaj presenetljivega, kar vzbuja pozornost. Ob takšnih stvareh se moraš znati zasmejati. Kaj takega se po zmagah nikdar ne govori."

 

Dwyane Wade in Goran Dragić se dobro razumeta. | Foto: Dwyane Wade in Goran Dragić se dobro razumeta.

 

Dragić je že večkrat poudaril, kako uživa, ko igra skupaj z Wadom, da ga obožuje, pa je dal vedeti tudi po ponedeljkovi zmagi (95:87), h kateri je Dwyane prispeval 30 točk, Gogi pa 15: "Preprosto je bil D-Wade. Ko ga vidiš tolikokrat igrati tako dobro, ti je to nekaj povsem običajnega. Neverjeten je. Opravil je ogromno delo. V veliko pomoč nam je bil. Na zadnjih dveh tekmah je bil nezaustavljiv."

 

Miami še naprej brez Whitesida, Toronto brez Valančiunasa

 

Hassan Whiteside zaradi poškodbe kolena danes ponoči še ne bo letel po zraku. | Foto: Hassan Whiteside zaradi poškodbe kolena danes ponoči še ne bo letel po zraku.

Oba bosta morala prikazati novo odlično predstavo že danes ponoči, ko bo Miami gostoval pri Torontu. Z morebitno zmago bi si Vročica priigrala zaključno žogico pred vstopom v konferenčni finale, a bodo morali Dragić in soigralci nastopiti brez poškodovanega Hassana Whitesida, ki ni odpotoval v Toronto. Pri Raptors bo prav tako manjkal njihov prvi center Jonas Valančiunas, ki si je na tretji tekmi poškodoval gleženj, Whiteside pa na istem obračunu koleno.

Serija med Miami Heat in Toronto Raptors: 2:2

1. tekma (3. maj): Toronto : Miami 96:102

2. tekma (5. maj): Toronto : Miami 96:92

3. tekma (7. maj): Miami : Toronto 91:95

4. tekma (9. maj): Miami : Toronto 94:87

5. tekma (11. maj): Toronto – Miami

6. tekma (13. maj): Miami – Toronto

morebitna 7. tekma (15. maj): Toronto – Miami

Ne spreglejte