Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
12. 10. 2017,
8.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Petrol Olimpija Gašper Okorn liga ABA

Četrtek, 12. 10. 2017, 8.55

6 let, 6 mesecev

Iz tabora Petrola Olimpije

Med menjavo perila bo skušal izsiliti agresivnost

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Po tretjem zaporednem porazu, tokrat v prvem krogu Fibine lige prvakov proti Strasbourgu, se v taboru Petrola Olimpije že ozirajo proti izzivoma prihajajočega konca tedna – najprej Krka in nato Mega.

Gašper Okorn bo niz porazov skušal prekiniti na turneji pri prvakih. | Foto: Sportida Gašper Okorn bo niz porazov skušal prekiniti na turneji pri prvakih. Foto: Sportida

Nekaj všečnih akcij, solidna vrnitev Domna Lorbka in napadalni naboj v delu zadnje četrtine so bili v sredo v prvem krogu lige prvakov premalo za uspeh Petrola Olimpije pri proračunsko in kadrovsko občutno močnejšem Strasbourgu (83:69). Ta je zmajem, ki so se prvič po letu 2000 vrnili v tekmovanje pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze, s prepričljivo dobljenim skokom, napadalno raznolikostjo in razpoloženimi nosilci prizadejal tretji zaporedni poraz. Pred tem so namreč Ljubljančani v ligi ABA klonili proti Crveni zvezdi in Ciboni.

"S takšno igro ne bo šlo"

"Morda sem lahko zadovoljen le s prvo četrtino. Preveč stvari je bilo slabih skozi tekmo - od skoka, prek izgubljenih žog in vse do obrambe. Na gostovanju je nemogoče slaviti zmago s takšno igro. V zadnji četrtini smo se sicer gostiteljem skušali približati, saj so se preveč sprostil, a ni nam uspelo. Spremeniti moramo nekatere stvari, saj tako mehko ne smemo več igrati. Bili smo premalo agresivni, potem pa za nameček izgubili še preveč žog. Mislim, da se da vse popraviti, saj je pot do konca rednega dela še dolga," je po tekmi ugotavljal trener Gašper Okorn, ki pa prav veliko časa za odpravo pomanjkljivosti ne bo imel.

Niz gostovanj pri evropskih prvakih

Člani Olimpije bodo namreč v Ljubljani zgolj zamenjali perilo, nato pa jih čaka pestra turneja. Začela se bo že v petek, ko bodo v Novem mestu odigrali prvo tekmo državnega prvenstva v novi sezoni. Krko so v superpokalu resda gladko ugnali, a so se Novomeščani po tivolskem obračunu okrepili (Dino Cinac in Paolo Marinelli), strnili svoje vrste in na generalki ugnali Lovčen (v 1. krogu druge lige ABA – 89:76). Po novomeškem gostovanju slovenske prvake že v nedeljo čaka četrti krog lige ABA. Tekmec bo vselej neugodna Mega. Gostovanj pa s tem še ne bo konec. Že prihodnjo sredo Olimpijo pričakuje Sašo Filipovski s svojim Banvitom. Okornova ekipa bo tako v manj kot tednu obiskala tri evropske prvake – Žigo Dimca (Krka), Vlatka Čančarja (Mega) in Gašperja Vidmarja (Banvit).

Ne spreglejte