Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 4. 2016,
11.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije KZS Helios Suns Krka

Četrtek, 21. 4. 2016, 11.43

6 let, 7 mesecev

Med glavnimi krvniki za drugo domžalsko katastrofo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Po visokem porazu v ligi za prvaka proti Unionu Olimpiji s 54:105 so košarkarji Heliosa, ki so bili sicer na parketu oslabljeni, zdaj visoko izgubili še proti Krki, pri kateri je blestel Stefan Sinovec.

Dolenjski predstavnik v košarkarski ligi za prvaka je Helios Suns preskočil kar z 92:63. Oslabljeni gostje, v rotaciji je bilo le sedem košarkarjev, je zmanjkalo moči za Krko, ki je trenutno s tekmo več kot Union Olimpija na prvem mestu lige za prvaka.

 

Pri Krki je bil zelo razpoložen za igro Stefan Sinovec, ki je bil med glavnimi krvniki za visok poraz Krke. Le dve podaji sta mu zmanjkali do trojnega dvojčka. Dosegel je namreč 15 točk, zbral 10 skokov in 8 podaj, to pa je znašalo za statistični indeks 33. V statistiko je vpisal še štiri ukradene žoge.

 

Matic Rebec in Jure Lalić sta dosegla enako število točk, največ pa Bolgar Ive Ivanov (18). Pri gostih je bil strelsko najbolj navdahnjen Simo Atanacković, ki je do 17 točk prišel s petimi trojkami – metal jih je stoodstotno.

 

"Predstava je bila približno na ravni, kakršno bi morali kazati vedno"

 

"Čestitam fantom za to predstavo. Ta je bila približno na ravni, kakršno bi morali kazati vedno. Odigrali smo dobro v obrambi, posledica tega pa so bili hitri protinapadi. Zavedamo se, da gre le za eno tekmo, naslednjih devet dni pa moramo izkoristiti in se dobro pripraviti za še eno pomembno tekmo z Zlatorogom," je po zmagi povedal trener Krke Vladimir Anzulović.

 

Trener Krke Vladimir Anzulović je izpostavil, da bi morali njegovi fantje vedno približno tako igrati. | Foto: Trener Krke Vladimir Anzulović je izpostavil, da bi morali njegovi fantje vedno približno tako igrati.

 

Na drugi strani je prvi mož stroke pri Heliosu Jakša Vulić iskal vzroke za poraz: ""Krka je zasluženo zmagala. Mi smo se v prvem polčasu še nekako držali, četudi smo slabo zadevali in nismo dobro nadzirali skoka v napadu domače ekipe. V drugem polčasu smo nato ostali brez energije, Krka se je razigrala in visoko zmagala. To tekmo moramo čim prej pozabiti in se že osredotočiti na naslednje obračune."

 

V sedmem krogu lige za prvaka bosta v petek in soboto še obračuna Rogaška – Zlatorog in Tajfun – Olimpija.

Ne spreglejte