Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
6.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Božidar Maljković

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 6.21

8 let

Maljković po bledi predstavi s Srbijo: Poraz je celo dobrodošel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po šestih zaporednih pripravljalnih zmagah so morali košarkarji Slovenije prvič priznati premoč tekmecu. V Beogradu jih je visoko ugnala Srbija. Selektor Maljković opozarja na skok ...

Močna energija je bila tista, ki je odlikovala slovensko reprezentanco na vseh dozdajšnjih pripravljalnih tekmah. Ni je bilo zaslediti v finalu turnirja v Beogradu proti Srbiji. Slovenski košarkarji niso imeli pravega dneva, kar so znali mladi srbski košarkarji s pridom izkoristiti in dodobra napolnili koš gostiteljice evropskega prvenstva.

Razlika 25 točk pri rezultatu 91 : 66 je dovolj zgovoren dokaz, da je tokrat šepala vnema v obrambnih nalogah. Dan prej proti Turčiji so naši fantje kraljevali pod košem, Srbiji pa so morali priznati premoč. Domači košarkarji so imeli kar 13 skokov v napadu (skupno 38 : 27). Znova so roke zadrhtele pri izvajanju prostih metov (14/25). Ta dva segmenta je izpostavil tudi slovenski selektor Božidar Maljković: "Zmaga Srbije je povsem zaslužena. Igrali smo pod svojimi zmožnostmi. Predvsem v obrambi nismo bili pravi. Srbiji smo dovolili, da je dobila preveč žog pod našim obročem. Hkrati smo zgrešili preveč prostih metov, kar se tako dobrim igralcem ne bi smelo dogajati. Poraz je celo dobrodošel, saj se je lažje učiti na napakah. Čaka nas še precej dela in fantje so to proti Srbiji dobro videli."

Tekmi v Beogradu sta bili nasploh edini, ki so ju naši košarkarji odigrali v tujini v sklopu priprav na EuroBasket. Pred njimi je še pet pripravljalnih obračunov. Že v petek bo slovenskim košarkarjem v prenovljeni hokejski dvorani Podmežakla stala nasproti Bosna in Hercegovina, čez dva dni v Tivoliju Rusija, do konca priprav pa še Črna gora, Italija in Francija. Tekmeci bodo več kot po meri.

Ne spreglejte