Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 10. 2019,
5.50

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,15

3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić NBA Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 10. 10. 2019, 5.50

4 leta, 6 mesecev

Liga NBA

Luka Dončić zablestel že na prvi pripravljalni tekmi #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,15

3

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ligi NBA se nadaljujejo pripravljalne tekme. V noči na četrtek je igral tudi Luka Dončić, ki je bil na tekmi proti Detroit Pistons najboljši košarkar Dallas Mavericks. Dosegel je 21 točk. Goran Dragić tokrat ni igral.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters In smo vendarle dočakali, da je na parket stopil tudi trenutno naš najboljši košarkar Luka Dončić. Slovenski košarkar se je izkazal že na prvi tekmi, ko je bil tudi najbolj uspešen košarkar Dallasa. Dvajsetletni Ljubljančan, ki igra drugo sezono v ligi NBA, je proti Detroit Pistons dosegel 21 točk. Na koncu so Dončić in soigralci vseeno izgubili z izidom 117:124.

Luka je imel met iz igre 7-18, met za tri točke je metal 2-8, pri prostih metih pa je bil 50-odstoten. Zadel je pet od desetih prostih metov. V svojo statistiko je vpisal še 8 skokov, 5 asistenc in 3 ukradene žoge. Trener pa mu je na tej tekmi namenil 28 minut.

Nenavaden občutek za Luko

"Bilo je malce čudno, saj nisem igral šest ali sedem mesecev in se je nekoliko čudno vrniti nazaj v igro. Vseeno gre za pripravljalno obdobje," je povedal Dončić, ki je nekaj besed spregovoril tudi o svojem novem soigralcu Porzingsu. "To je bila najina prva tekma in mislim, da se je dobro odrezal."

Kristapas Porzingis je dosegel 18 točk. | Foto: Reuters Kristapas Porzingis je dosegel 18 točk. Foto: Reuters

Veliko zanimanja za 24-letnega Latvijca

Veliko zanimanja na tekmi med Detroit Pistons in Dallas Mavericks je bilo tudi za že omenjenega Kristapsa Porzingisa. Ta je bil že lani glavna okrepitev Teličkov. Porzingis je šele po 20 mesecih zaigral na tekmi. Nazadnje je igral lani februarja, ko se je še v dresu New York Knicks hudo poškodoval. Tokrat je igral 19 minut in za svojo ekipo prispeval 18 točk in sedem skokov.

"Kar nekaj časa je minilo, da sem se vrnil na parket in dobro sem se počutil. Zgrešil sem veliko odprtih metov, ampak sem vseeno vesel, da sem bil spet na parketu," je po tekmi dejal 24-letni latvijski košarkar.

Jasno je, da pri Dallasu v tej sezoni najbolj računajo na našega košarkarskega asa in na Porzingisa. Omenjena sta na tekmi dosegla prvih dvanajst točk in bila tudi prva dva najbolj uspešna košarkarja pri Dallasu.

Miami zmagal brez Dragića

Košarkarji Miami Heat so igrali proti Charlotte Hornets in slavili z izidom 94:108. Goran Dragić tokrat ni igral. Ljubljančan pa naj bi imel težave z desnim kolenom. Pri Miamiju je bil z 19 točkami najboljši košarkar Dion Waiters.

Ne spreglejte