Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
20.00

Osveženo pred

3 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,73

Natisni članek

Matej Erjavec Aleksander Sekulić Pariz 2024 olimpijske igre Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 20.00

3 dni, 3 ure

Košarkarska reprezentanca v polni zasedbi

Luka Dončić se je pridružil reprezentanci in že treniral #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,73
Luka Dončić slovenska reprezentanca | Dober dan po vrnitvi v domovino se je Luka Dončić pridružil reprezentanci in zvečer z njo že treniral. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Dober dan po vrnitvi v domovino se je Luka Dončić pridružil reprezentanci in zvečer z njo že treniral.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Le dva dni zatem, ko se je po naporni sezoni lige NBA vrnil v Slovenijo, se je Luka Dončić pridružil slovenski košarkarski reprezentanci in zvečer z njo že treniral. "Ni bilo potrebnega praktično nobenega prepričevanja. To je bilo dogovorjeno že pred finalom. Je pa seveda vedno govoril, da pride pod pogojem, da bo z njim zdravstveno vse v redu," je o prihodu superzvezdnika v reprezentanco dejal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Slovence v torek v Stožicah čaka druga pripravljalna tekma z Litvo, v petek se bodo pomerili še z Brazilijo. Po Erjavčevem mnenju je bolj realno, da bo Dončić zaigral v petek. Reprezentanca se bo nato odpravila v Grčijo, kjer jo v torek čaka prva tekma olimpijskega kvalifikacijskega turnirja.

Luka Dončić
Sportal Fantastična novica: Luka Dončić je že v Sloveniji #video

Video prihoda slovenskega košarkarskega superzvezdnika Luke Dončića je na svojih družbenih omrežjih objavila KZS, to pa pomeni, da ima Aleksander Sekulić zdaj na voljo popolno zasedbo, z izjemo poškodovanega Tiborja Mirtiča, ki je že zapustil priprave. Sekulić ima tako na seznamu petnajst košarkarjev, potnike za Grčijo pa bo razumljivo določil tik pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir. Po končani klubski sezoni se je v štab reprezentance vrnil tudi trener za telesno pripravo Anže Maček.

Dončić je po popoldanskem prihodu v hotel zvečer že prvič treniral skupaj z ekipo:

Že po finalu zahodne konference povedal, da pride

Kaj je ob prihodu Dončića povedal predsednik KZS Matej Erjavec:

Kljub težavam s poškodbami v končnici lige NBA Dončićev prihod v pripravljalno bazo najverjetneje pomeni, da je slovenski kapetan nared, da pomaga reprezentanci v boju za nastop na OI. Uvod v današnji večerni trening je bil izjemoma, prav zaradi njegovega prihoda, odprt za nekaj fotografij in videoposnetkov.

Matej Erjavec v družbi selektorja Aleksandra Sekulića. | Foto: www.alesfevzer.com Matej Erjavec v družbi selektorja Aleksandra Sekulića. Foto: www.alesfevzer.com

"Ne, ni bilo potrebnega praktično nobenega prepričevanja. To je bilo dogovorjeno že pred finalom. Luka je po finalu zahodne konference tako svojemu očetu kot meni, ki sva tekmo spremljala, povedal, da bo kljub finalu NBA igral tudi za reprezentanco. Je pa seveda vedno govoril, da pod pogojem, da bo z njim zdravstveno vse v redu. Očitno je v dobrem stanju, da je prišel," je v Stožicah medijem povedal predsednik KZS Matej Erjavec.

Na vprašanje, ali je Dončić postavil kakšen pogoj za prihod, je Erjavec šaljivo odvrnil, da so edinega izpolnili že pred nekaj leti. "Leta 2022 smo ga izpolnili, ko smo morali v avtobusu montirati mizico za kartanje. To je bil edini pogoj, ki ga je on postavil za sodelovanje v reprezentanci. Veseli smo, ker smo končno kompletni, zdaj se bodo priprave res začele, ko smo vsi skupaj. V nedeljo že potujemo, v torek že igramo, tako da smo zelo veseli, da je prišel."

V torek spet z Litvo

Košarkarji Slovenije in Litve bodo torej v Stožicah odigrali še povratni obračun. Nedeljski v litovski prestolnici je z 92:86 pripadel Litvi. Ne glede na razplet zelo zanimive tekme, ki je postregla z vsem, kar pripravljalni dvoboj prinaša, je slovenski strokovni štab dobil odgovore na določena vprašanja ob izteku drugega tedna priprav ter dokončno vrnitev Eda Murića in Vlatka Čančarja, ki sta zaradi poškodb izpustila preteklo sezono.

"V Vilni smo v dobrem vzdušju proti kakovostni ekipi prikazali dokaj dobro igro. Mislim, da smo videli kar nekaj dobrih stvari, tudi to, kaj moramo izboljšati oziroma popraviti. Vsekakor lahko igramo še precej bolje. Želeli smo videti predvsem Neba ter Čančarja in Muriča. Odziv je bil dober, tudi preostalih košarkarjev, ki so stopili na parket. Vsi so dokazali, da si zaslužijo slovenski dres. Zadali smo si več ciljev. Eden od teh je tudi večje število menjav. Nismo želeli preobremeniti določenih posameznikov, zato tudi v zaključku nismo igrali z najboljšimi. To sicer ne smejo biti izgovori za napake. V trenutni fazi priprav smo v tekmovalnem ritmu, ki nas nato čaka tudi v Grčiji. A če se pred nedeljsko tekmo nismo prav veliko ukvarjali s tekmeci, bo pred torkovim ljubljanskim soočenjem malce drugače. Izpeljali bomo nekaj prilagoditev, predvsem v obrambi," je pred torkovim drugim obračunom z Litvo v nekaj dneh dejal slovenski selektor. 

Po petkovi tekmi z Brazilijo nato na kvalifikacijskem turnirju v Pireju košarkarje v skupinskem delu najprej čaka dvoboj s Hrvaško, ki bo 2. julija ob 20. uri, dva dneva kasneje pa ob 16.30 še z Novo Zelandijo. Sledijo še oba polfinalna obračuna in finalni, na katerem bodo podelili edino vstopnico za Pariz. V drugi skupini turnirja v Grčiji se bodo udarili gostitelji turnirja, Egipt in Dominikanska republika.

Josh Nebo
Sportal Zoran Dragić: Pomembno je, kako se bomo povezali na igrišču
Grčija Kostas Sloukas
Sportal Kostas Sloukas ne bo igral na olimpijskih kvalifikacijah
Josh Nebo
Sportal Slovenci na prvem testu ob debiju Josha Neba ostali praznih rok
Ne spreglejte