Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 6. 2021,
13.18

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 15. 6. 2021, 13.18

2 leti, 8 mesecev

Luka Dončić

Luka Dončić se je danes pridružil slovenski reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

2

Luka Dončić | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Kot kaže, se je Luka Dončić, trenutno najboljši slovenski košarkar, zdaj tudi zares pridružil ostalim slovenskim reprezentantom, ki se pripravljajo na kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. Bo zaigral že v petek proti Hrvaški?

Mnogi so Luko Dončića pričakovali že na ponedeljkovem treningu reprezentance, a se jim je tam v pridružil le Zoran Dragić. Danes pa se je prvi zvezdnik Dallas Mavericks le pridružil ostalim članom. Najverjetneje bo 22-letni Dončić zaigral tudi na petkovi pripravljalni tekmi proti Hrvaški. 

Ljubljančan je namreč pred časom že končal sezono v ligi NBA, potem ko je Dallas v prvem krogu končnice izgubil proti LA Clippers. Serija se je končala z izidom 4:3.

Vlatko Čančar | Foto: AP / Guliverimage Vlatko Čančar Foto: AP / Guliverimage

Čakajo še na Čančarja in nekatere druge

Dobrodošlo je, da se je sezona za Vlatka Čančarja po izpadu njegovega Denverja končala in bo po krajšem počitku okrepil slovensko zasedbo. Kmalu se bo priključil Žan Mark Šiško (Bayern), ni pa še jasno, kdaj bosta prišla Gregor Hrovat (Cholet) in Aleksej Nikolić (Gravelines).

V sklopu priprav bo slovenska reprezentanca odigrala ti dve tekmi s Hrvaško, v igri pa je še ena, in sicer 23. ali 24. junija. Vse bližje je temu, da bodo naši košarkarji dobili še eno priložnost, da se izdatneje začutijo pred prvo tekmo kvalifikacij, ki bo 30. junija proti Angoli.

Slovenska reprezentanca bo med 29. junijem in 4. julijem igrala na enem od štirih kvalifikacijskih turnirjev, in sicer v Kaunasu (preostale tri gostijo Split, Beograd in Victoria).

 

 

Seznam reprezentančnih kandidatov

Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Vlatko Čančar (Denver Nuggets), Jakom Čebašek (Dinamo Bukarešta), Žiga Dimec (Cedevita Olimpija), Luka Dončić (Dallas Mavericks), Zoran Dragić (Saski Baskonia), Gregor Glas (Dynamic), Gregor Hrovat (Cholet), Jan Kosi (Krka), Miha Lapornik (Den Bosch Heroes), Jurij Macura (FMP), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Aleksej Nikolić (Gravelines), Alen Omić (Jl Bourg Basket), Klemen Prepelič (Valencia), Matic Rebec (Orasi Ravenna), Luka Rupnik (Cedevita Olimpija) in Žan Mark Šiško (Bayern).

Ne spreglejte