Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
19.52

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Triglav Kranj KK Ilirija KK Podčetrtek LTH Castings Hopsi Polzela Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba Kansai Helios Domžale kk Rogaška KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 19.52

5 mesecev, 3 tedne

LIGA NOVA KBM, 5. KROG

Neporažena še Helios in Krka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Krka Jan Špan | Krka je še naprej brez poraza. | Foto ABA/Dragana Stjepanović

Krka je še naprej brez poraza.

Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Prvo tekmo petega kroga lige Nova KBM sta v sredo zvečer odigrali ekipi LTH Castings in Krke. Novomeščani so na gostovanju zmagali s 97:90. V petek je Ilirija v hali Tivoli s 96:83 ugnala Hopse Polzelo, ki so po petih krogih še brez zmage. V soboto je Šentjur s 64:59 zmagal v Kranju, nazaj na tretje mesto pa ga je v ponedeljske izrinil domžalski Helios, ki je dosegel še peto zmago. 

EuroCup: Cedevita Olimpija - Prometej Klemen Prepelič
Sportal Prepelič debitiral z dvojnim dvojčkom, Cedevita Olimpija pa ostaja brez zmage

Košarkarji Krke so pričakovano prišli do pete zmage v ligi Nova KBM, s katero so vsaj delno popravili spodrsljaj iz prejšnjega kroga regionalnega tekmovanja, ko so domače navijače razočarali z bolečim porazom proti Zadru. Novomeščani so tako ob Kansai Heliosu še brez poraza, LTH Castings pa je doživel prvi poraz na domačem parketu in tretjega v sezoni.

Varovanci trenerja Gašperja Okorna so odločilni korak k zmagi naredili v zaključku tretje četrtine in na začetku zadnje, ko so z delnim izidom 12:0 prišli do prednosti 75:67. Pri zmagovalcih je imelo šest igralcev dvomestno število točk, v vrstah Ločanov pa je izstopal Kendall Robinson s 27 točkami.

Ilirija do druge zmage

Košarkarji Ilirije so v petek vknjižili drugo zmago v ligi Nova KBM, Hopsi s Polzele pa so po petih krogih edina ekipa brez zmage v državnem prvenstvu. Ljubljančani so s kolektivno predstavo vseh 40 minut nadzorovali dogajanje na parketu dvorane Tivoli in suvereno prišli do dveh točk. Šest igralcev Ilirije je imelo dvomestno število točk, ekipa Stipeta Modrića je zbrala kar 29 podaj in čeprav je rahlo zaostala v skoku (38:40), ji tekmec iz Savinjske doline ni mogel do živega. Najvišjo prednost so domači dosegli v 34. minuti pri rezultatu 90:67.

Neporažen še Helios

V ponedeljek je domžalski Kansai Helios s 75:71 premagal Terme Olimpia in ohranil stoodstotni izkupiček v letošnjem državnem prvenstvu. Z desetimi točkami zaseda drugo mesto, za vodilno Krko.

Čeprav so imeli gostje na začetku drugega polčasa tekme v Podčetrtku že 15 točk naskoka, so se morali nazadnje krepko potruditi za dve točki. V zadnjih petih minutah, ko so domači s preobratom povedli z 61:57, je stvari v svoje roke vzel kapetan Kansai Heliosa Blaž Mahkovic, ki je v zadnjih petih minutah dosegel 12 od svojih 18 točk.

Liga Nova KBM, 5. krog

Sreda, 25. oktober:

Petek, 27. oktober:

Sobota, 28. oktober:

Ponedeljek, 30. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte